Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Scaramea en Autobytel.nl bundelen kennis

Datum nieuwsfeit: 04-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Strategische samenwerking ondertekend

Scaramea en Autobytel.nl bundelen kennis

Amsterdam, 3 augustus 2000 Het internetbedrijf Scaramea heeft een intentieverklaring getekend met Autobytel.nl. Beide partijen gaan samenwerken op het gebied van automotive en financiële dienstverlening op het Internet. Door de bundeling van krachten verwachten beide partijen optimaal van elkaars expertise te kunnen profiteren.
De samenwerking tussen Scaramea en Autobytel.nl behelst in eerste instantie twee zaken. Zo zal Scaramea voor Autobytel.nl een online shop gaan ontwikkelen voor producten die op en rond de auto gebruikt kunnen worden. Voor het vergelijken van verschillende financierings- en verzekeringsvormen en het online aanvragen van deze diensten zal gebruik worden gemaakt van de financiële vergelijkingsengine van MrFinch.nl. Daarnaast zal Scaramea mogelijk de hosting en interconnectie van Autobytel.nl gaan verzorgen.

Dries van der Vossen, algemeen directeur van Autobytel.nl, verwoordt de samenwerking als volgt: “Scaramea heeft een gedegen expertise op het gebied van financiële dienstverlening op het Internet, waardoor we in de toekomst nog beter in staat zijn om adequaat en pro-actief op marktontwikkelingen in te spelen.” Marinus Jacometti, algemeen directeur van Scaramea, is zeer verheugd met de nieuwe samenwerking. “In de strategie van Scaramea staan e-commerce en de ontwikkeling van innovatieve financiële diensten die toegevoegde waarde bieden centraal. Autobytel.nl past goed in deze visie, omdat zij op automotivegebied kwalitatief uitstekende inhoud biedt en met haar one-stop-shopping principe een vooruitstrevende positie in Europa inneemt”.

Achtergrondinformatie

Over Scaramea
Scaramea N.V. is een broedplaats voor Internet-initiatieven met als doel de consument meer macht te geven en tools om die macht ook echt te kunnen gebruiken. Scaramea maakt onderdeel uit van de Achmea Groep. Reeds door Scaramea geïntroduceerde initiatieven zijn: NOKNOK, een van de grotere Internetproviders in Nederland die de consument gemakkelijk, snel en gratis op het Internet helpt; NOKDOWN de eerste Nederlandse inkoopkrachtcombinatie voor consumenten op het Internet waarmee interessante prijsvoordelen kunnen worden behaald; en de financiële vergelijkingssite MrFinch die een objectieve vergelijking biedt van auto-, reis- en zorgverzekeringen. Verder bestaat Scaramea uit Clockwork B.V., gespecialiseerd in het ontwikkelen en realiseren van e-business concepten, en Shop.nl, het eerste Nederlandse warenhuis op Internet die bovendien inmiddels ook via WAP te bereiken is.
Over Autobytel.nl
Autobytel.nl is een dochtermaatschappij van het in de Verenigde Staten gevestigde Autobytel.com. Autobytel.com is wereldwijd leider op gebied van automotive e-commerce. Aandeelhouders van Autobytel.nl zijn Pon Holdings B.V., De Telegraaf en Autobytel Europe.
Het Autobytel-concept is gebaseerd op het one-stop-shopping principe en is nieuw op de automotive- en Internet-markten in Europa. Voor de consument wordt het kopen en bezitten van een auto makkelijker en transparant. Autobytel biedt de dealer die deel uitmaakt van het Autobytel-concept een nieuwe manier om klanten met betrekking tot service en sales beter terzijde te staan. Consumenten kunnen via de site gratis informatie over gebruikte en nieuwe auto's opvragen en vergelijken. Ook kunnen zij een koopverzoek indienen dat behandeld zal worden door de dichtstbijzijnde door Autobytel geaccrediteerde dealer. Binnen 24 uur ontvangt de consument zonder administratieve rompslomp een scherp aanbod. Verder kan via de site van Autobytel informatie worden opgevraagd over producten rondom het autogebruik, zoals financiering en verzekering.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie