Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP wil genetische manipulatievergunning Pharming intrekken

Datum nieuwsfeit: 04-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SP: Genetische manipulatievergunning Pharming intrekken

SP-fractievoorzitter Marijnissen wil dat de regering de vergunning voor biotechnologisch bedrijf Pharming voor genetisch manipuleren van muizen, koeien en konijnen intrekt, nu het concern de rechten voor een diervriendelijker alternatief voor het ontwikkelen van een medicijn voor de ziekte van Pompe gekocht heeft. Volgens de SP was overigens al sinds 1997 bekend dat dit diervriendelijke alternatief bestond. Marijnissen vraagt de ministers Brinkhorst van Landbouw en Borst van Volksgezondheid en Jorritsma van Economische Zaken of dat niet betekent dat de vergunning destijds in strijd met de regelgeving (geen genetische manipulatie bij ontwikkelen van medicijnen als er ...

Dit waren de eerste 100 woorden van de door u opgevraagde pagina uit het Nieuwsbank persberichtenarchief. Na betaling kunt u het hele persbericht lezen.
Bent u abonnee? Klik hier om uw wachtwoord op te geven.
Wilt u nu snel binnen tien minuten abonnee worden? Klik dan hier.

Klik hier om het volledige persbericht te lezen
reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie