Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 04-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Vrijdagochtend tot 9.00 uur
09:55 vrijdag 4 augustus 2000

Ernest Zinsmeyer 0591 662014 / 0622 662875

ASSEN

Aanrijding veroorzaakt met drank op
Donderdagnacht tegen 1 uur reed een 33-jarige vrouw uit Assen met haar auto over de Jan Fabriciusstraat. Daar reed ze een auto aan van een 19-jarige Assenaar. Ze stopte een straat verderop, gaf haar gegevens door aan de tegenpartij en reed door naar haar huis. De politie werd gewaarschuwd en die trof de vrouw thuis aan. Ze bleek gedronken te hebben en werd aan gehouden. Bij de ademtest blies ze 260, 0,6 promille. De vrouw kreeg een snelrechtdagvaarding uitgereikt.
DIEVERBRUG

Alcomobilist raakt rijbewijs kwijt
Eveneens donderdagnacht, rond dezelfde tijd, reed een 52-jarige man uit Diever met zijn auto over de N855. Bij controle bleek hij te hebben gedronken. Hij blies 640, ongeveer 1,45 promille. Zijn rijbewijs is direct ingevorderd, en hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

MEPPEL

Gestolen auto klemgereden
Donderdagavond omstreeks 19.00 zag de politie een bekende 16-jarige Meppeler in een witte Opel Kadett rijden bij het winkelcentrum Koedijkslanden. Nadat de achtervolging was ingezet reed hij zich vast in een doodlopende weg nabij de Marisstraat. De jongen is aangehouden, evenals een bij hem inzittende 15-jarige jongen, ook uit Meppel. Bij de 16-jarige bestuurder werd ook een pistool aangetroffen. Het bleek om een namaakpistool te gaan, echter zeer geschikt voor afdreiging en dus verboden. De auto bleek een dag eerder in Zwolle te zijn gestolen. De jongens zullen vrijdag worden verhoord.

ZUIDWOLDE

Poging diefstal brandstof
Donderdagnacht tegen 0.30 uur werd een chauffeur, die in zijn vrachtauto sliep langs de A28, wakker gemaakt doordat hij zijn wagen voelde schudden. Hij stapte uit en zag twee knapen wegrennen, en zijn tankdop lag op de grond. Een zoekactie leverde niets op. Er is geen diesel gestolen; doordat de chauffeur wakker werd bleef het bij deze poging.

DEURZE

Inbraak bij woonboerderij
In Deurze is donderdagnacht tegen 5 uur een inbraak ontdekt. De 57-jarige bewoner werd wakker van lawaai. Toen hij ging kijken zag hij een man wegrennen. Deze man, ongeveer 1.80 m, liet zijn fiets met daarachter een aanhangwagentje, achter. In dit aanhangertje, voorzien van een geel zeiltje, lagen diverse goederen klaar om te worden meegenomen. In de bosjes op de vluchtroute werd nog een motorzaag aangetroffen. Uit een auto op het erf werd een radio gestolen. De dader wist te ontkomen, ondanks een zoekactie die enkele agenten nogal natte voeten opleverde. De fiets met het opvallende aanhangertje bleef achter.

ASSEN

Jongens uit sloopflat gehaald
Donderdagavond omstreeks 18.45 uur haalde de politie, na meldingen uit de buurt, twee jongens van 15 en 13 jaar uit een sloopflat aan de Cort van der Lindenstraat. Ze waren ruiten aan het vernielen, en sloopten wasbakken van de muur en gooiden die naar beneden. De flat zal wel gesloopt worden, maar niet op deze manier. De jongens zijn, na overleg met de ouders, doorverwezen naar HALT.

//////////////////////////////////////// Einde bericht

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie