Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Grontmij verwacht sterke groei van omzet en resultaat

Datum nieuwsfeit: 04-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Grontmij

PERSBERICHT

Datum: 04-08-2000

Grontmij verwacht sterke groei van omzet en resultaat over 2000

Goed eerste halfjaar

* Netto operationeel resultaat + 20%

* Stijging van de omzet +27%

* Groei aantal medewerkers +16%

* Positieve verwachting voor geheel 2000

* omzet en netto operationeel resultaat +25%
* netto operationele winst per aandeel +15%
Omzet en resultaat ontwikkeling
In de eerste zes maanden van 2000 realiseerde Grontmij een netto operationeel resultaat van EUR 7,5 miljoen (1999: EUR. 6,2 miljoen), een stijging van bijna 20%. De netto operationele winst per aandeel nam toe met 16% tot EUR 2,12 (1999:EUR 1,82). Het aantal uitstaande aandelen wordt in 2000 in totaal met circa 8,5% uitgebreid door het uitgekeerde stockdividend en de aandelenruil waarmee Technical Management is verworven.
Ten opzichte van dezelfde periode in 1999 is de netto winst 5% lager vanwege de bijzondere bate in 1999 uit de verkoop van Euroconsult ad EUR 1,6 miljoen, die niet tot de uitkeerbare winst is gerekend. De omzet bedroeg EUR 213,9 (1999: 168,7 miljoen) een stijging van 27%, waarvan 14% uit autonome groei en 13% uit acquisities. Het aantal medewerkers steeg met 16% tot circa 4.000 vooral ten gevolge van de acquisities.

Acquisities
In maart is een meerderheidsbelang van 70% genomen in AquaSense, een research- en consultancybureau voor water, natuur en milieu.
Conform afspraak is het belang in Kats & Waalwijk, actief in project- en vastgoedmanagement, uitgebreid van 35% naar een meerderheidsbelang van 70%.

In juni is overeenstemming bereikt met Technical Management, een gerenommeerd installatie-ontwerpbureau, over de overname van 100% van de aandelen. De overname is voor 25% in contanten en voor 75% in (certificaten van) aandelen voldaan. TM is per 1 januari 2000 in de consolidatie betrokken.

Recent heeft Grontmij 100% van de aandelen overgenomen van Vandenbroek International bv, een bedrijf dat is gespecialiseerd in ontwerp en levering van complete drooginstallaties voor onder andere zuiveringsslib en organische fracties van afvalstoffen. De overnamesom wordt in contanten voldaan. Vandenbroek International wordt per 1 juli 2000 geconsolideerd.

De acquisities dragen dit jaar reeds bij aan de winst per aandeel.

Operationele ontwikkelingen eerste helft 2000

Telecom
Grontmij heeft in de afgelopen zes maanden haar marktpositie op het gebied van sites voor mobiele telefonie en glasvezelnetten verder verbeterd. De vooruitzichten voor deze markt zijn positief. Met name vanuit het buitenland is er sprake van een sterk groeiende vraag naar uitbreiding van glasvezelnetten voor dataverkeer. Naar verwachting zal de verkoop van UMTS-frequenties in de komende jaren wederom een sterke impuls geven aan de vraag naar nieuwe sites.

Woongebieden
Grontmij is in deze markt als projectmanager betrokken bij de realisatie van circa twintig nieuwe woongebieden (VINEX). De Waalsprong, 12.000 woningen gelegen nabij Nijmegen, is onlangs aan de reeds grote orderportefeuille toegevoegd. Ook daar gaat het om projectmanagement, engineering en aanleg van infrastructuur. Naast deze grote projecten neemt ook de vraag naar kleine, hoogwaardige woongebieden toe. Voorts is herinrichting van stedelijke centra een opkomende markt.

Bouw & Industrie
De afgelopen periode is veel aandacht gegeven aan de invulling van ontbrekende schakels in de waardeketen van onze bouw- en vastgoeddivisie. Met de overname van Technical Management zijn nu in Nederland alle gewenste advies- en engineeringsdisciplines ingevuld.
De markt voor bouw- en vastgoedprojecten ontwikkelt zich goed. In de afgelopen periode zijn meerdere nieuwe opdrachten verworven voor de turnkey-realisatie van distrubutiecentra in Oost-Europa, met name Tsjechië en Hongarije. Inmiddels zijn in Hongarije diverse projecten succesvol afgesloten.

In juni is samen met Schiphol Real Estate een contract getekend voor de inrichting van een bedrijventerrein en distributiecentra nabij het vliegveld Malpensa in Italië. Met Koninklijke IBC en NIB Capital Bank is in juli een joint-venture opgericht voor de gezamenlijke ontwikkeling en exploitatie van hoogwaardige bedrijventerreinen.

Verkeer & Infrastructuur
Recentelijk is bekend gemaakt dat Grontmij samen met haar partner Maunsell is gekozen als adviesbureau voor de aanleg van het traject van de Hogesnelheidslijn-Zuid in Noord-Brabant. Onlangs is de joint-venture met Maunsell op het gebied van railinfrastructuur door NS Railinfrabeheer gecertificeerd. Hiermee voldoet de joint-venture als een van de eerste bedrijven aan de strenge normen die worden gesteld aan de uitvoering van spoorweggerelateerde werkzaamheden.
Water & Reststoffen
Op 9 mei is de nieuwe was- en vergistingsinstallatie van afvalverwerkingsbedrijf Vagron in Groningen officieel geopend door Koningin Beatrix. Met deze voor Europa unieke installatie voor het verwerken van organisch afval blijft Vagron toonaangevend in het scheiden van huisvuil. Samen met Afvalsturing Friesland en AVR is in maart 2000 besloten bij stortplaats de Wierde in Heerenveen een nieuwe scheidingsfabriek te bouwen, gebaseerd op het Vagron-concept.
In juli heeft Grontmij de opdracht gekregen een masterplan op te stellen voor de zuivering van het vervuilde Lake Tai Hu in China. Met de opdracht is een bedrag van 6,3 miljoen gemoeid.

Vooruitzichten 2000
De vooruitzichten voor dit jaar zijn over de gehele linie positief. Er is sprake van een sterke groei. Voor geheel 2000 wordt een toename van de omzet en het netto operationeel resultaat verwacht van 25%. Ondanks de kapitaaluitbreiding met circa 8,5%, zal de netto operationele winst per aandeel naar verwachting met 15% stijgen.
Vanwege de bijzondere bate in 1999 uit de verkoop van Euroconsult zal de stijging van de nettowinst per saldo uitkomen op 11%.
De orderportefeuille is goed gevuld, met name voor projecten op het gebied van telecom, infrastructuur, parkeren, woningbouw en bedrijfshuisvesting. Conform plan neemt het aantal turnkey-projecten gestaag toe.
Veel aandacht zal in de tweede helft van 2000 uitgaan naar verdere uitbreiding van onze Europese netwerkorganisatie met een duidelijk accent op Duitsland.

Reacties kunt u sturen naar Jan Ruhofreageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...