Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marlboro World of Racing op Circuit Park Zandvoort

Datum nieuwsfeit: 05-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Circuit Park Zandvoort

Fast Company

Persberichten


7 May 2000
Marlboro Masters: er is nog veel meer te beleven
Behalve de Marlboro Masters of Formula 3 en de omlijstende races is er voor het publiek op zaterdag 5 en zondag 6 augustus 2000 nog veel meer te zien en te beleven. Het nevenprogramma bevat een aantal interactieve onderdelen, die zich concentreren rond de grote tent van Marlboro World of Racing. Daarin bevinden zich onder meer de Ferrari Formule 1-wagen, zoals die in de Grands Prix wordt bestuurd door Michael Schumacher en Rubens Barrichello, de Mitsubishi Lancer Evo VI van viervoudig rallywereldkampioen Tommi Mäkinen, en de Yamaha 500 cc, die in de bike Grands Prix wordt bereden door Max Biaggi en Carlos Checa.

Marlboro World of Racing omvat ook een heel bijzondere expositie: Ferrari Pit Art. De pitgarage van Scuderia Ferrari Marlboro is waarschijnlijk de meest gefotografeerde 'kamer' ter wereld. Daarom besloot het vermaarde Formule 1-team de pitwanden bij iedere Grand Prix steeds opnieuw te decoreren met werk van vooraanstaande kunstenaars, geïnspireerd door de Formule 1 en de Ferrari-renstal in het bijzonder. Deze unieke artistieke uitingen zijn te bezichtigen bij Marlboro World of Racing. Uiteraard kunnen de toeschouwers ook weer zelf Formule 1 aan den lijve ondervinden in de racesimulator. In dit geavanceerde apparaat wordt een snelle ronde over een Grand Prix-circuit natuurgetrouw nagebootst. De toeschouwer waant zichzelf achter het stuur van de Ferrari Formule 1. De tent van Marlboro World of Racing wordt opgezet op het terrein van Rob Slotemaker's Anti-Slipscholen en is uitsluitend toegankelijk voor personen van 18 jaar en ouder.

Een Marlboro Masters-traditie is ook de zogenoemde automobiliamarkt, waar de fans modelauto's, boeken en tijdschriften, automobiele verzamelobjecten en allerlei racy kleding kunnen kopen. De automobiliamarkt is in tegenstelling tot in vorige jaren niet meer aan weerszijden van de circuittoevoerweg te vinden. Ter bevordering van de bezoekersstroom is de markt ook verplaatst naar het slipschoolterrein.

Voor meer informatie kunt u kontakt opnemen met:

Dirk Buwalda
media@circuit-zandvoort.nl

Tel. 023 - 5 740 760
Fax. 023 - 5 740 761

Pinksterraces

Voorbeschouwing

Tijdschema

Toegangsbewijzen

Uitslagen

Foto's


10e editie Marlboro Masters wordt hoogstaand evenement
Marlboro Masters: er is nog veel meer te beleven

Formule 1 demonstratie op Circuit Park Zandvoort

© Copyright 2000, Circuit Park Zandvoort

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie