Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zomeravonden vol klank en kleur in De Efteling

Datum nieuwsfeit: 05-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

24 juli 2000

EFTELING ZOMERAVONDEN VOL KLANK EN KLEUR

Na enkele jaren van afwezigheid prijken de Zomeravonden weer op de agenda van de Efteling. Op de vier zaterdagen in augustus is het park maar liefst tot middernacht geopend. Niet alleen zijn alle attracties geopend en is het park feeëriek verlicht, iedere Zomeravond kent bovendien een bijzonder goed gevuld muziekprogramma.

De Efteling is tijdens de Zomeravonden op 5, 12, 19 en 26 augustus non-stop geopend van 10.00 tot 24.00 uur. Iedere Zomeravond heeft een eigen thema en dus een heel eigen sfeer. Het hele park draait, zoals gebruikelijk, op volle toeren. Lichtjes zullen overal dansen. Vooral het Sprookjesbos zal door de nieuw aangebrachte verlichting voor een andere beleving zorgen. Daaromheen ontrolt zich vier avonden lang een spectaculair programma met de bekendste vertolkers van het levenslied. Ze brengen vanaf 19.30 uur hun muziek ten gehore op vier verschillende podia die speciaal voor de Zomeravonden worden gebouwd. Die podia staan in de Siervijver, bij de Python en de horecapunten de Steenbok en het Witte Paard. De presentatie van het programma op het podium in de Siervijver is in handen van Marga Bult.

Extra aantrekkelijk aan de Zomeravonden is dat er niets extra's voor betaald hoeft te worden. Wie op die zaterdagen een entreekaartje koopt, kan gewoon lekker tot middernacht te gast zijn in de Efteling! Op de overige dagen van de Zeven Mijls Zomer (tot en met 27 augustus) is het park tot 21.00 uur geopend.

Zaterdag 5 augustus: Het Hollandse Levenslied

Zakdoeken klaar, want de eerste Zomeravond draait rond het Hollandse Levenslied. Meezingen en meedeinen dus op bekende levensliederen van de bekendste artiesten. Enkele namen op het affiche zijn: De Sjonnies, Ronny Tober, Anny Schilder, Ria Valk, Conny Vink, Arie Ribbens, Wolter Kroes, Dries Roelvink, Arie Passchier, Bert Heerdink, Albert West, Conny Vandenbos en Arne Jansen.

Zaterdag 12 augustus: Nostalgische Rock & Roll

Op zaterdag 12 augustus zal menigeen met heimwee terugdenken aan wijde petticoats en glimmende Brylcreem. Want deze Zomeravond staat bol van de nostalgische Rock & Roll. Met onder andere: Peter Koelewijn, Renee and the Alligators, Piet Veerman, Jumping Jewels, Armand, The Blue Diamonds, Peter Tetteroo, Shakin' Arrows, John Spencer, Swinging Soulmachine, Buffoons, Blues Brothers Dedication en The Clarks.

Zaterdag 19 augustus: Het Brabantse Levenslied

Het leven is goed in het Brabantse land* Deze provincie bracht grote namen voort in het genre dat jong en oud aanspreekt. Op 19 augustus kunt u luisteren naar artiesten zoals Vader Abraham, Jan Boezeroen, Jacques Herb, Frank en Mirella, Dikke Leo, Mieke, Theo Diepenbrock, Walter Vermeer, Peter Smulders, Corrie Konings , De Deurzakkers en De 2 Pinten.

Zaterdag 26 augustus: Het Nationaal Songfestival

'Your votes please'. De laatste Efteling Zomeravond is op zaterdag 26 augustus en draait om het Nationale Songfestival. Artiesten die daar ooit aan meededen, laten de herinneringen aan deze rijke traditie weer herleven. Er zijn o.a. optredens van Sandra Reemer, Justine Pelmelay, Dutch Diva's (Sandra Reemer, Maggie Mc.Neal en Marga Bult), Gerard Joling, Marlayne, Ben Cramer en Willem Duin, Maggie Mc.Neal, Saskia en Serge, Maribelle, Mrs. Einstein en Maxine.

Noot voor de redactie (

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie