Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Homofestival Canal Parade door de grachten van Amsterdam

Datum nieuwsfeit: 05-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
PERSBERICHT

Paus op Canal Parade

Paus Johannes Paulus II is prominent aanwezig op de Canal Parade op zaterdag 5 augustus van 2 tot 6 uur s middags in de Amsterdamse grachten. Hij is onderdeel van een devote processie die verandert in een swingend carnaval op boot 49 en 50 van Gay Utrecht en de Antilliaans-Nederlandse groep 10-10-pa10'.

De uitspraken van de Paus over homoseksualiteit op zondag 9 juli jongst-leden zijn de aanleiding voor deze actie. Tijdens de homomanifestatie World Gay Pride in Rome zei de Paus 'verbitterd' te zijn en verklaarde dat homoseksualiteit een 'afwijking' is. De uitspraken leiden in Nederland tot een golf van verontwaardigde reacties vanuit de Tweede Kamer en de homobeweging.

Gay Utrecht

De Utrechtse homohoreca heeft zich verenigd in Gay Utrecht. Discotheek De Roze Wolk, café De Wolkenkrabber en bar-dancing De Bodytalk treden voor de eerste keer gezamenlijk naar buiten op de Canal Parade, maar werken al vier jaar samen aan het Utrechtse homoculturele MidZomerGracht festival dat dit jaar van 2 tot 9 juni plaatsvond.


10-10-pa10

De op 10 oktober 1998 opgerichte groep 10-10-pa10 (tientienpatien) bestaat uit Antilliaanse en Nederlandse homo- en heterovrienden die de afgelopen drie jaar diverse activiteiten organiseerden.

Canal Parade

De Canal Parade is een extravagante en carnavaleske grachtenparade. Ruim duizend homoseksuele mannen en vrouwen presenteren zich op uitbundige wijze op zo n honderd boten die door de grachten van Amsterdam trekken. De optocht wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door Gay Business Amsterdam in het kader van de jaarlijkse Amsterdam Pride, het grootste homofestival van Nederland met vorig jaar ruim honderdduizend bezoekers.

Noot voor de redactie /

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie