Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 05-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 5-08-2000

Politieberichten stad Utrecht

Joyriding

UTRECHT Omstreeks kwart over vijf vannacht zetten politieagenten de achtervolging in toen een 29-jarige automobilist uit Utrecht hun stopteken negeerde. De politie gaf een stopteken omdat uit haar gegevens bleek dat de auto niet langer APK gekeurd en ook niet langer verzekerd was.

De bestuurder maakte een hele omzwerving door de stad. Tijdens de achtervolging negeerde hij verschillende rode verkeerslichten en verloor een aantal keer bijna de macht over het stuur. De achtervolgende politie heeft op een goed moment de achtervolging gestaakt daar de risicos veel te groot werden. Een mogelijke aanrijding kon naar hun oordeel niet uitblijven. Dit bleek dan ook het geval. Op het Ondiep, ter hoogte van Hogelanden, was de bestuurder tegen een geparkeerde auto gebotst. De man was spoorloos verdwenen. De politie kon achter zijn identiteit komen en heeft hem later in de nacht aangehouden. De man bleek geen rijbewijs te hebben. Bovendien was de auto geleend van een kennis.

Berovers gezocht

UTRECHT Vannacht rond half twee werd een 27-jarige man uit Utrecht op het Vredenburg van zijn portemonnaie beroofd.

De man liep over het Vredenburg en zag twee mannen naar hem toe lopen. Zij vroegen om geld. Daar gaf de Utrechter geen gehoor aan waarop de mannen hem bedreigden. De Utrechter overhandigde hierop zijn portemonnaie.

De politie wil graag in contact komen met mensen die tussen half twee en kwart voor twee mogelijk deze drie mannen hebben gezien op het Vredenburg. Signalement van de verdachten: 1ste verdachte: negroïde man, tussen de 25 en 30 jaar, ca. 1,85 m, normaal postuur, lederen bruine jas, licht overhemd, blauwe spijkerbroek, zwarte schoenen. 2de verdachte: negroïde man, blauwe spijkerbroek.

Heeft u iets gezien, geeft u dan uw informatie door aan het Meldpunt Straatroof: 030 - 239 65 55.

Diefstal uit auto

UTRECHT Gistermiddag werd rond kwart over vijf in een auto ingebroken die geparkeerd stond aan t Goylaan. Daar werd een laptop uit ontvreemd. Door de hulp van een anoniem gebleven getuige kon de politie s avonds een van de verdachten, een 17-jarige man uit Utrecht, aanhouden. De tweede verdachte kan binnenkort een bezoek van de politie verwachten daar ook zijn identiteit bekend is.

De politie adviseert burgers geen waardevolle goederen zichtbaar in de auto te laten liggen. Mocht dat toch onvermijdelijk zijn, kunnen de goederen het beste in de afgesloten kofferbak opgeborgen worden.

Aanhouding auto-inbreker

UTRECHT Gisteravond omstreeks tien uur kon de politie met behulp van een 32-jarige getuige uit Utrecht een auto-inbreker aanhouden.

De Utrechter zag dat een man in de Waterstraat in een auto inbrak. Ook zag hij dat de inbreker het dashboardkastje doorzocht. Hierop seinde hij de politie in die de inbreker op de St. Jacobstraat kon aanhouden. De 30-jarige verdachte uit Utrecht had een klein bedrag aan parkeergeld buit gemaakt waar hij meteen afstand van deed. De verdachte heeft een proces-verbaal gekregen.

Verschillende controles in de stad
UTRECHT Gisterochtend zijn verschillende controles gehouden in de stad. Hieronder een kort overzicht.

Op de Marnixlaan werd tussen kwart over negen en twaalf uur een snelheidscontrole gehouden. Hierbij passeerden 1407 automobilisten het controlepunt. 83 bestuurders overtraden de maximaal toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 77 km/h.

Tussen half tien en twaalf uur werd een snelheidscontrole gehouden op de Rubenslaan. Hier passeerden 1568 automobilisten het controlepunt. In totaal reden 126 bestuurders te snel. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 90 km/h bij een maximaal toegestane snelheid van 50 km/h.

Op de weg der Verenigde Naties overtraden tussen half acht en twaalf uur 400 automobilisten de maximaal toegestane snelheid van 50 km/h. In totaal passeerden hier 1900 automobilisten. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 92 km/h.

Op de Reactorweg, Lessinglaan en Energieweg hield de politie van acht uur tot half twaalf een algemene verkeerscontrole. Er werden in totaal zeven bekeuringen uitgeschreven voor snelheidsovertredingen, rijden zonder helm, het niet volgen van de verplichte rijrichting en tegen het verkeer in rijden.

Op de Rijnkade werd van kwart voor tien tot twaalf uur een controle gehouden op snelheid. In totaal passeerden 699 automobilisten het controlepunt. Hiervan begingen 85 automobilisten een overtreding. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 85 km/h bij een maximaal toegestane snelheid van 50 km/h.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie