Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 05-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van zaterdag
13:23 zaterdag 5 augustus 2000

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

HOOGEVEEN

Snorfietser gevallen
Vrijdag rond 12 uur reed een 36-jarige vrouw uit Hoogeveen met haar snorfiets over de Grote Kerkstraat. Bij haar achterop zat een 37-jarige vrouw, ook uit Hoogeveen. De bestuurster viel, vermoedelijk door een uitwijkactie, tegen een inparkerende vrachtauto. De bestuurder van deze auto, een 49-jarige man uit Hoogeveen, zag het gebeuren en stopte direct, waardoor erger werd voorkomen. Bij de val raakte de 37-jarige duopassagier gewond. Ze liep kneuzingen aan arm en schouder op, en een wond aan de linkerknie. Ze is door de ambulance naar het Bethesda gebracht.

MEPPEN

Motorrijder gewond bij ongeval
Vrijdagmiddag tegen 17.00 uur reed een 68-jarige automobilist uit Delft op de Mepperstraat een links gelegen inrit in. Op dat moment werd hij links ingehaald door een 27-jarige motorrijder uit Westerbork. Deze raakte bij de daardoor ontstane botsing gewond, en is per ambulance overgebracht met nog onbekend letsel overgebracht naar het Scheperziekenhuis in Emmen.

DALEN

Pas gewassen auto gestolen
Vrijdagmiddag stond een net gerepareerde witte VW Golf bij een autobedrijf aan het Kleine Veld na een wasbeurt met de sleutels in het contactslot na te druppen. De auto, eigendom van een 51-jarige man uit Westerbork, werd even later vermist. Ongeveer een uur daarna werd de auto, met vermoedelijk een opgeblazen motor, aangetroffen op de oprit van de N34 vanuit Dalen. Van de dader ontbreekt ieder spoor.
ALCOHOL IN HET VERKEER

ELP

Vrijdagnacht omstreeks 2.00 uur reed een 26-jarige automobilist in zijn woonplaats over de Meertenakkersweg. Bij controle bleek dat hij had gedronken. Hij blies 665, ruim 1,5 promille. EMMEN

Tegen 3.15 uur reed een 31-jarige man uit Klazienaveen over de Dordsestraat. Hij blies 355, ongeveer 0,8 promille. RODEN

Even voor 4 uur werd op de Hullenweg een 22-jarige automobilist uit Een gecontroleerd. Hij kwam uit op 1,1 promille, namelijk 460 UGL. ASSEN

Rond 5.30 uur reed een 22-jarige Assenaar over de Groningerstraat, ook onder invloed. Hij blies bij controle 790, ongeveer 1,8 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd.
Alle bestuurders kregen een snelrechtdagvaarding uitgereikt, en kunnen zich over enkele weken verantwoorden voor hun verkeersgedrag.
ASSEN

Auto-inbraak
Vrijdagnacht is aan de Borgstee een auto opengebroken. Het rechterportierslot is daarbij vernield. Uit de auto, eigendom van een 33-jarige man uit Vries, verdween een radio-cdspeler ter waarde van ongeveer 600 gulden.

MEPPEL

Inbraak snackbar
Vrijdagnacht tussen 2 en half 3 is ingebroken in een snackbar aan de Stationsweg. De dieven hadden het voorzien op een kast met een aluminium roldeur, doch deze kregen ze niet open. Er zijn vermoedelijk slechts enkele blikjes drinken gestolen. De 53-jarige eigenaar uit Meppel deed aangifte.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie