Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Du Pau niet tevreden met startkwalificatie in Formule 3

Datum nieuwsfeit: 05-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Autosport

PERSINFORMATIE

Du Pau niet tevreden met kwalificatie

Zandvoort, 5 augustus 2000 - Marco du Pau start zondag zijn allereerste Formule 3 race vanaf de dertigste positie. Geen slechte prestatie, gelet op het startveld van 36 deelnemers dat tijdens de Marlboro Masters op het Circuit Park Zandvoort van start gaat, maar ook niet de prestatie die Du Pau had verwacht en gehoopt. Hij had gehoopt het 'Formule 3 wereldkampioenschap' minimaal vanuit de Top 20 te starten.

Na afloop van de eerste kwalifcatie stond de auto met startnummer 39 op een teleurstellende vijftiende positie in zijn groep (het deelnemersveld was ingedeeld in twee groepen, Du Pau startte in de groep met de oneven startnummers). "Die slechte plek heb ik helemaal aan mijzelf te danken", baalde Marco du Pau. "Ik was met gloednieuwe banden bezig aan een hele goede ronde maar een paar bochten voor de finish maakte ik een fout. In de Nissan-chicane gleed ik te ver naar buiten. Ik moest door het gras en verloor veel tijd. Niet alleen in de chicane maar ook in de bocht daarna omdat mijn banden vuil waren geworden." Dat gebeurde in de laatste seconden van de training. Du Pau zag net geen kans nog een ronde te rijden. Twee seconden voordat hij start/finish passeerde werd de training afgevlagd.

Tijdens de tweede kwalificatietraining waren er slechts weinig coureurs die hun tijd van de ochtendtraining konden verbeteren. Du Pau was één van hen maar zijn verbetering was niet groot genoeg voor een betere startplaats op de grid. Met zijn tijd van 1:34.863 was hij 1/1000e seconde sneller dan in de eerste training Du Pau: "Het was warmer dan Œs ochtends en daardoor bijna onmogelijk sneller te gaan. Ik had ook geen verse banden maar, dat was natuurlijk ook een nadeel. Ik reed dezelfde tijd als in de ochtendtraining. Dat geeft aan dat ik Œs morgens veel sneller had kunnen zijn. Maar ja, daar schiet ik nu niets mee op. Ik baal enorm. Morgen wil ik om te beginnen de eerste ronde ongeschonden doorkomen. Daarna ga ik er vol tegenaan en probeer ik uiteraard zoveel mogelijk rijders te passeren. We gaan de achtervleugel iets vlakker zetten en de vijfde versnelling wordt Œlanger¹. Dat moet mij wat extra mogelijkheden geven om anderen in te halen."

De wedstrijd voor de titel Marlboro Master of Formula 3 start zondag om
13.30 uur. Marco du Pau en zijn Formule 3 collega¹s hebben een race van twintig ronden (86 kilometer) te gaan. Pole position wordt ingenomen door de Fransman Jonathan Cochet.

Voor meer informatie:
Marco du Pau 06-53324989, of kijk op www.marcodupau.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie