Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Tom Coronel zet 'Masters' zegereeks voort

Datum nieuwsfeit: 06-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
AAN DE AUTO(SPORT)REDACTIE

Tom Coronel zet 'Masters' zegereeks voort

Voor het vijfde achtereenvolgende jaar heeft Tom Coronel het weekend van de Marlboro Masters afgesloten met een overwinning. In 1996 begon die reeks met een Formule 3 race op het Japanse Sugo. Een jaar later stelde de Nederlander op het eigen Zandvoort de Marlboro Masters titel veilig. Deze overwinning werd gevolgd door een dubbele GT-zege op Fuji in de jaren 1998 en 1999. Aan die reeks heeft Coronel nu een overwinning in de Fia-GT titelstrijd op de A1 Ring van Zeltweg toegevoegd. De 28-jarige regerend Formule Nippon kampioen boekte zijn laatste succes samen met Mike Hezemans in de Carsport Holland Chrysler Viper.

"In de week voor de race werd ik door Toine Hezemans gebeld of ik dat weekend samen met Mike de Viper wilde rijden. David Hart, die normaal deze auto bestuurt, was wegens omstandigheden verhinderd. Aangezien ik anders naar de Marlboro Masters zou gaan als bezoeker, koos ik uiteraard voor het racen. Nu heb ik nooit eerder met een dergelijke auto (met zware motor voorin, dus nog hogere binnen temperatuur-red.) gereden en kreeg daar alle tijd en ruimte van het team voor", aldus Marlboro-coureur Coronel. Samen met Hezemans Jr. schreef hij vanaf vrijdag alle trainingen op zijn naam. Eindhovenaar Hezemans nam ook de (half droge/half natte) kwalificatie voor zijn rekening en was daarin 1.1 seconde sneller dan de concurrentie.

"Mike heeft de start en de eerste 'stint' van een uur gedaan. Daarin was hij al 18 seconden sneller dan de nummer twee. In mijn 'stint' heb ik die voorsprong naar bijna een minuut kunnen uitbouwen. Na de laatste wissel kende Mike op enig moment meer dan een ronde voorsprong op de rest. Consolideren werd toen het devies. Hij heeft dat keurig gedaan en zo is de race voor ons met een overwinning afgesloten.

Als gevolg van deze zege. En het uitvallen van de directe concurrenten is de achterstand van de Carsport Holland Chrysler Viper Hezemans equipe terug gebracht tot 7,5 punten. Van de tien races zijn er nu zeven gereden. Alle reden dus voor optimisme", aldus Coronel. Ondanks dit resultaat bestaan er momenteel geen concrete plannen voor Coronel om nog eens met deze auto te rijden.

Uitslag:

1.Hezemans/Coronel (Chrysler Viper GTS-R) 113 ronden;
2.Derichebourg/Cierico(Chrysler Viper) op 38.330;
3. Kaufmann/Grasser (Porsche 911 GT2); 4. Belmondo/Gosselin (Chrysler Viper GTS-R) en Von Gartzen/Konrad (Porsche 911 GT2) allemaal op een ronde.
Stand na 7 races:
Bailey en Cambell Walter ierder met 39 punten
Mike Hezemans 31,5

4. Derchebourg 28

5. Vosse 25

6. David Hart 21,5

Zeltweg A1 Ring, 6 augustus 2000
Voor meer informatie: Tom Coronel 06.53.11.77.77

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie