Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Twaalfde Boekenmarkt in Deventer: de grootste van Europa

Datum nieuwsfeit: 06-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Deventer

PERSBERICHT

Week 30, 28 juli

12e Boekenmarkt in Deventer, Grootste van Europa

De 12e editie van de Grootste Boekenmarkt van Europa staat op zondag 6 augustus in Deventer. De markt is te vinden langs de IJssel en in de historische binnenstad van Deventer. Op deze boekenmarkt hebben veel boekhandelaren en antiquariaten uit heel Nederland een plaats in één of meerdere van de in totaal 850 marktkramen. In deze kramen wordt een diversiteit aan lectuur aangeboden. Het aanbod varieert van kinderboeken tot poëzie en van literatuur tot strips. Als aanvulling op het aanbod van koopwaar is er straattheater, muziek en zijn er exposities te bewonderen.

Het evenemententerrein is tijdens het opbouwen en afbreken van de marktkramen op zaterdag 5 augustus vanaf 17 uur tot en met zondag 6 augustus ongeveer 21 uur voor al het verkeer, met uitzondering van voetgangers, afgesloten. Uit oogpunt van veiligheid markeren schragen en verkeersborden de afsluitingen.

Afsluitingen

De Boekenmarkt wordt gehouden op de Welle, Zandpoort, Brink, Polstraat, Melksterstraat, Verlaagde Wellepad, Onder de linden, Kapjeswelle, Vispoort, Van
Twickelostraat, Grote Kerkhof, Nieuwe Markt en Hofstraat. Als gevolg hiervan zijn deze wegen op zaterdag 5 augustus vanaf 17 uur tot zondag 6 augustus, circa 21 uur voor het verkeer gesloten.

Bovendien zijn als gevolg van deze afsluiting de volgende wegen eveneens niet voor het verkeer bereikbaar:
Boterstraat, Assenstraat, Vleeshouwerstraat, Menstraat, Rijkmanstraat, Achter de Muren Zandpoort, Bursestraat, Burseplein, Polstraat, Achter de Muren Duimpoort, Waterstraat, Kleine en Grote Poot, Hofstraat,
IJsselstraat, Achter de Muren Vispoort, Parkweg,
Noordenbergstraat en Graaf van Burenstraat.

Parkeren

Op de volgende parkeerlocaties geldt een parkeerverbod van zaterdag 5 augustus 15 uur tot zondag 6 augustus 21 uur: Nieuwe Markt, Hofstraat, en Grote Kerkhof.

Bovendien is zaterdag 5 augustus vanaf 17 uur tot zondag 6 augustus circa 21 uur op de volgende locaties eveneens een parkeerverbod van kracht op de: Zandpoort, Vispoort, Brink (vanaf Rijkmanstraat tot aan Welle en vanaf Kleine Overstraat tot aan de Polstraat), Melksterstraat, Polstraat, parkeerterrein Wilhelminabrug, Welle, Onder de Linden, Kapjeswelle en Van Twickelostraat.

De parkeerplaatsen Wilhelminabrug, Van Twickelostraat en de parkeergarage Noordenbergpoort zijn gereserveerd voor voertuigen van de standplaatshouders op de markt.

Vergunninghouders

Het parkeerverbod geldt ook voor vergunninghouders. Vergunninghouders met een belanghebbendenparkeerkaart en binnen het afgesloten gebied wonen, mogen in de
aangrenzende sectoren parkeren.

Invalidenparkeerplaatsen

Als alternatief voor het wegvallen van een aantal invalidenparkeerplaatsen binnen het evenemententerrein worden tijdelijk acht invalidenparkeerplaatsen gecreëerd op het Pothoofd ter hoogte van de Wilhelminabrug.

Bezoekers

Voor bezoekers komende vanaf de A1 is zondag 6 augustus van 9 tot 19 uur op het bedrijventerrein Bergweide een transferium ingesteld waar ze hun voertuig tegen betaling kunnen parkeren.Vanaf deze locatie rijdt een bus naar en van de boekenmarkt. Het transferium is bereikbaar vanaf de A1; na de verkeerslichten ter hoogte van het Mobil tankstation direct rechts achter de Poort van Deventer.

Verder is in het centrum de parkeergarage Sijzenbaanplein van 9 tot 18 uur geopend en kan er geparkeerd worden op het parkeerterrein Beestenmarkt en het P&R- terrein aan de Handelskade.

Ook aan de Pikeursbaan ter hoogte van de Keizerstraat wordt een bushalte ingesteld. Vanaf het NS-station rijden twee paardentrams van en naar de Brink.

Informatie

Voor meer informatie, kunt u contact opnemen met R.R. Hartgers van de sector Stads- en Dorpsbeheer gemeente Deventer, telefoon 0570-69 39 70.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie