Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland Zuid, 11.45

Datum nieuwsfeit: 06-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-08-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland Zuid, 11.45
Opstoot in centrum

AMERSFOORT Rond half drie vannacht zagen surveillerende agenten een auto zeer dicht langs een groep mannen rijden en zijn weg vervolgen richting Achter het Oude Stadhuis. De automobilist reed zodanig dat een man uit de weg moest springen om niet overreden te worden. De politie ging onmiddellijk achter de automobilist aan.

De 24-jarige automobilist uit Amersfoort stopte direct waarop een van de mannen uit de groep, een 29-jarige man uit Amersfoort, op de bestuurder afstormde. Hierbij sprong hij op de auto en wilde de bestuurder uit zijn auto halen. De agenten konden snel tussen beiden komen en hielden de mannen aan. De betrokkenen besloten geen aangifte te doen en hebben onderling het geschil bijgelegd.

Ruit politiebureau ingegooid

LEUSDEN Gisteravond rond negen uur vernielde een 17-jarige jongen uit Leusden een ruit van het politiebureau aan De Twijnderij.

De jongen reageerde zijn frustratie af op de ruit. Hij wilde aangifte doen omdat een automobilist hem eerder die avond de weg had afgesneden. Via de intercom van het politiebureau wilde hij contact maken met de politie. Toen het naar zijn zin te lang duurde voordat de politie ook daadwerkelijk kwam, sloeg hij een ruit in. Kort daarop kwam een politieauto aanrijden. Bij het zien van de politie rende de jongen op de auto af en liet zich op de motorkap vallen. Hierop hielden de agenten de jongen meteen aan. De jongen is doorverwezen naar bureau HALT. Hij zal de schade aan de ruit moeten vergoeden; de politieauto had geen schade.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie