Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Vecht & Venen, 13.00 uur

Datum nieuwsfeit: 06-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 6-08-2000

Politiebericht Utrecht: district Vecht & Venen, 13.00 uur
Man aangehouden

MAARSSEN Een geestelijk verwarde 33-jarige automobilist uit Diemen bezorgde de politie gisteravond rond half elf handenvol werk. De man bestuurde in overspannen toestand zijn auto waarin ook zijn 19-jarige vriendin uit Uithoorn zat en tegen haar wil werd vastgehouden. Via de mobiele telefoon hadden een zwager en een zus van de 33-jarige man contact en gaven aan de politie door dat de auto over de rijksweg A-2 richting Utrecht reed.

Op het moment dat de 19-jarige vrouw de politieauto zag aankomen, zette zij al rijdend de motor af en trok de sleutels uit het contactslot. Kennelijk maakte de Diemenaar, die over de middelste rijstrook reed, een onverwachte stuurbeweging naar links. Twee andere automobilisten die in dezelfde richting reden, werden volledig verrast en botsten op elkaar. Niemand raakte gewond. De politie hield de man aan en sloot hem in voor nader onderzoek en verhoor.

Jongens aangehouden voor vernieling

MAARSSEN Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Hollandse Rading en Utrecht werden gisteravond kort na elf uur aangehouden op verdenking van vernieling van een tuinlamp op de Herenweg.

Na onderzoek op het bureau bleek dat de 16-jarige alleen verantwoordelijk was voor de vernieling. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Automobilisten onder invloed

VINKEVEEN Een 35-jarige automobilist uit Amsterdam werd gisteravond rond tien uur op de Baambrugse Zuwe betrapt op het rijden onder invloed. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 0,80 promille en hij kreeg een boete van 400 gulden. Een 55-jarige automobilist uit Vinkeveen werd gisteravond vrijwel rond hetzelfde tijdstip op de Groenlandsekade betrapt. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 0,80 promille en hij kreeg een boete van 400 gulden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie