Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Marco du Pau achttiende in Marlboro Masters of Formula 3

Datum nieuwsfeit: 06-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Autosport

PERSINFORMATIE

Marco du Pau fraai achttiende

Marco du Pau is tijdens de Marlboro Masters of Formula 3 achttiende geworden. De 22-jarige Aalsmeerder debuteerde op het Circuit Park Zandvoort in de Formule 3. Hij startte als dertigste en wist ondanks wegliggingsproblemen (en een vervelende keelontsteking) een fors aantal coureurs in te halen.

De zondag begon voor Du Pau naar wens. In de warm up reed hij twaalf probleemloze rondjes en scoorde de twintigste tijd. Jonathan Cochet, die tijdens de kwalificatie al de snelste was, zette ook nu de snelste tijd op de klokken. Du Pau was met zijn tijd van 1:35.718 slechts 1.4 seconde langzamer dan Cochet. Dat geeft weer aan hoe dicht het Formule 3 veld bij elkaar zat.

De start van de twintig ronden tellende race op het zeer goed bezochte (zaterdag zeventienduizend bezoekers, zondag 43000 toeschouwers) en zonovergoten circuit van Zandvoort was chaotisch. Omdat een aantal coureurs hun motor liet afslaan besloot de wedstrijdleiding de start af te breken. De tweede startpoging verliep wel goed. Geholpen door problemen bij een aantal andere rijders kwam Du Pau na de eerste ronde als 23e over start/finish. Na de eerste ronde besloot de wedstrijdleiding de safetycar de baan in te roepen om zo de officials de kans te geven een aantal gestrande auto¹s weg te ruimen. Weer een nieuwe ervaring voor Marco du Pau, die nu niet alleen zijn eerste Formule 3 race reed maar ook voor het eerst meemaakte dat er een safetycar in de baan kwam. In de loop van de wedstrijd wist de coureur van het Alan Docking Racing team een paar plaatsen verder op te klimmen. Uiteindelijk kwam hij als achttiende over de streep. "Ik heb een lekkere race gereden. Ik was blij dat ik de eerste ronden goed doorkwam. Er was een aantal coureurs dat als gekken tekeer ging en probeerden in te halen op plaatsen waar dat helemaal niet kan. Helaas was de wegligging van mijn auto niet goed. Tijdens de warm-up gleed mijn auto van achteren te veel weg. Dat wilden we wegnemen door de auto aan de achterkant meer grip te geven. Het team en ik hadden echter onderschat hoe warm het was, daardoor kreeg de auto nu aan de achterkant teveel grip. Dat betekende dat ik in de snelle bochten af en toe van het gas af moest en dat kostte natuurlijk tijd. Desondanks ben ik zeer tevreden. Ik heb dit weekend veel geleerd en laten zien dat ik in de Formule 3 thuishoor."

Paul Anthony, teammanager van Alan Docking Racing, was het daar volledig mee eens. "Twee weken geleden hadden we wel eens van Marco gehoord maar meer ook niet. Tijdens de test van vorige week in Engeland ging hij al verbazingwekkend snel. Die lijn heeft hij dit weekend voortgezet. Het foutje dat hij tijdens de kwalificatietraining maakte en wat hem een goede startpositie kostte is hem vergeven. Marco was niet alleen snel maar had de goede instelling en werkte erg goed samen met zijn engineer. Ik ben onder de indruk!" Aangezien Du Pau op zijn beurt is geïmponeerd door de professionaliteit van Alan Docking Racing is het begrijpelijk dat er wordt gesproken over een vervolg van de samenwerking. Du Pau: "Ik richt mij in eerste instantie op de Formule 3 race die 22 september wordt verreden in Spa-Francorchamps. Ook dat is een internationale toprace en ook daar wil ik graag bij aanwezig zijn. Ik heb de smaak te pakken!"

De race werd gewonnen door de Fransman Jonathan Cochet. HIj reed ook de snelste raceronde.

Voor meer informatie:
Marco du Pau 06-53324989, of kijk op www.marcodupau.com

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie