Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

60.000 Fans genieten van Marlboro Masters; Cochet wint F3

Datum nieuwsfeit: 06-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Zandvoort, 6 augustus 2000


60.000 FANS GENIETEN VAN MARLBORO MASTERS; COCHET WINT F3
Ruim 60.000 toeschouwers genoten bij de 10e Marlboro Masters op het Circuit Park Zandvoort van de spectaculaire autoraces en de schitterende demonstraties van het Marlboro World Championship Team, waarbij met name Michael Schumacher luid werd toegejuicht. Marlboro Master of Formula 3 werd de Fransman Jonathan Cochet, die van start tot finish leidde. Jeroen Bleekemolen werd zevende en Marco du Pau 18e.

Door afgeslagen motoren in twee pogingen om de Marlboro Masters of Formula 3 van start te laten gaan, kreeg het publiek uiteindelijk een rollende (her)start voorgeschoteld - een spectaculair begin van de F3-race. Jonathan Cochet liet zich hierdoor niet van de wijs brengen en leidde het veld vanuit pole position naar de finish. "Ik kwam heel goed weg en keek de eerste vijf ronden niet meer in mijn spiegels, maar concentreerde me erop een voorsprong op te bouwen. Die kon ik tot het einde toe behouden. Het was een fantastische race voor mij."
Door transmissieproblemen van Yannick Schroeder en een fraaie inhaalmanoeuvre bij Benoit Treluyer kon de Brit Ben Collins de tweede plaats opeisen: "Tomas Scheckter kon me in de eindfase onder druk zetten, omdat mijn banden bijna op waren." Scheckter werd derde. Jeroen Bleekemolen behield de hele race de zevende positie na een matige start: "Dicht achter mijn teamgenoot Tom van Bavel had ik veel last van onderstuur, dus ik kon niet aanvallen. Als ik wat ruimte liet, kon ik het tempo goed volgen. We wilden in de Top-5 komen. Dat is niet gelukt, maar helemaal ontevreden ben ik niet. Er zat gewoon niet meer in." Marco du Pau kampte met soortgelijke problemen en werd bovendien geplaagd door een keel- en oorontsteking. Zijn Zandvoortse F3-debuut eindigde op de 18e plaats. Elran Nijenhuis ten slotte reed aanvallend en passeerde enkele concurrenten, "maar toen brak mijn wagen onder het remmen van achteren uit en verloor ik de voorvleugel."

Uitslag Marlboro Masters of Formula 3: 1. Jonathan Cochet (F), 19 ronden in 33:09,939 (gem. 147,804 km/h); 2. Ben Collins (GB), op 3,429 seconden; 3. Tomas Scheckter (ZA), op 3,801; 4. Benoit Treluyer (F), op 7,977; 5. Toshihiro Kaneishi (J), op 8,516; 6. Tom van Bavel (B), op 9,195; 7. Jeroen Bleekemolen (NL), op 10,515; 18. Marco du Pau (NL), op 34,723.

Snelste ronde: Cochet, in 1:35,553 (winnaar Marcel Albers Trophy)
Winnaar Nations Cup: Frankrijk.
Winnaar Best Presentation Team Award: Van Amersfoort Racing (NL).

Voor meer informatie:
Circuit Park Zandvoort (Dirk Buwalda), tel.: 023-5740760/06-54 644347.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie