Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Jeroen Bleekemolen zevende in Formule 3, beste van het team

Datum nieuwsfeit: 06-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

ZEVENTJE' VOOR ZEVENDE PLAATS JEROEN BLEEKEMOLEN

Zandvoort, 6 augustus 2000. Team Bleekemolen heeft een hectisch weekeinde achter de rug. Jeroen Bleekemolen wist de ogen van alle Nederlandse autosportfans op zich gericht tijdens zijn optreden in de Marlboro Masters of Formula 3, Sebastiaan en Michael Bleekemolen namen deel aan het Libertel DTCC. Jeroen Bleekemolen toonde zich redelijk tevreden met zijn zevende plaats. "Een zeven", antwoordde hij op de vraag wat voor cijfer hij zijn prestatie gaf.

De kwalificatietrainingen van de Marlboro Masters of Formula 3 verliepen niet geheel naar wens voor de 18-jarige Jeroen Bleekemolen. Hij had problemen om het maximale rendement uit zijn nieuwe banden te halen. "Het verschil in grip tussen nieuwe banden en al gebruikte exemplaren is zo groot, dat het moeilijk is om de limiet van de grip te vinden. Deze limiet heb ik niet helemaal bereikt", aldus het jonge talent. In het internationale topveld, met de beste rijders uit onder meer het Frans en Engels Formule 3-kampioenschap, behaalde Jeroen de tiende startpositie.
Bij de start van de Formule 3-race nam Jeroen de zevende plaats in. "Vlak voor mij bleven twee auto's stilstaan, die moest ik ontwijken", vertelde hij over zijn hectische start. Jeroen hield de zevende plaats tot op de finishlijn vast. "Inhalen tijdens de Marlboro Masters is sowieso erg moeilijk, ik had extra problemen om mijn positie te verbeteren omdat ik vanaf het begin van de race veel onderstuur had", verklaarde hij na de race. Hij toonde zich redelijk tevreden met zijn resultaat in de race. "Ik ben niet tevreden en niet ontevreden. Van tevoren had ik gehoopt op een plaats in de top vijf."

De enige tijdtraining van het Libertel DTCC verliep goed voor Sebastiaan Bleekemolen. De broer van Jeroen kwalificeerde zich als vijfde. "We hebben intensief getest, onder meer met andere schokdempers", aldus Sebastiaan. "We hebben flink vooruitgang geboekt op het gebied van de wegligging van onze Renault Méganes." Michael Bleekemolen kwam niet verder dan de twaalfde startpositie. "Ik heb sinds de vorige race een andere motor, maar deze mist duidelijk vermogen."
In de race klom Sebastiaan op naar de derde plaats, waarna hij helaas de strijd moest staken. "Ik had een voorsprong van wel 60 meter op de rest van het veld, toen de motor het begaf. Echt zonde, een podiumplaats was binnen bereik." Michael moest al voor de start van de race de pits opzoeken met elektronische problemen.

Uitslag Marlboro Masters of Formula 3: 1. Jonathan Cochet (F), 19 ronden in 33:09.939; 2. Ben Collins (GB), op 3,429; 3. Tomas Scheckter (RSA), op 3,801; 7. Jeroen Bleekemolen, op 10,515.

Uitslag negende race Libertel DTCC: 1. Duncan Huisman (BMW 320i E46), 16 ronden in 31:12.480; 2. Sandor van Es (BMW 320i E46), op 0,189; 3. Phil Bastiaans (Renault Clio RS), op 22,372.

Stand na negen races: 1. Huisman 134; 2. Van Es 134; 3. Tim Coronel 109; 8. Sebastiaan Bleekemolen 60; 13. Michael Bleekemolen 37. Voor de redactie: voor nadere inlichtingen: Michael Bleekemolen, tel. (06) 53 16 00 22, en Sebastiaan Bleekemolen, tel. (06) 53 19 71 48.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie