Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 06-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van zondag
15:56 zondag 6 augustus 2000

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

ERICA
1 dag rijbewijs; met auto over de kop
Zaterdagochtend tegen 9 uur reed een 18-jarige jongeman uit Klazienaveen met de auto van zijn moeder over de Strengdijk. Hij had net een dag zijn rijbewijs. Hij kwam met de rechterwielen in de berm, trok de auto weer de weg op, en reed daarop de linkerberm in. De auto ging over de kop en bleef op de kop liggen. De ongelukkige bestuurder kroop door het kapotte achterraam naar buiten. Hij bleef gelukkig ongedeerd. De auto raakte zwaar beschadigd.

ASSEN
Aanvaring boot met auto
Zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur voer een 57-jarige man uit Delfzijl met zijn motorjacht in het water van het Noord Willemskanaal. Nabij Peelerveld wilde hij aan de kant aanleggen. Ongeveer 5 meter uit de kant botste hij ergens tegenaan en bleef vast zitten. Na veel voor- en achteruit kwam hij met de boot los, en meldde het voorval bij de sluiswachter. Deze waarschuwde de brandweer, die met duikers ter plekke kwam. Bij onderzoek troffen zij op deze plek een VW Jetta aan, zonder kentekenplaten. De auto is uit het water gehaald, en afgevoerd. Onderzoek zal duidelijk moeten maken waar de auto vandaan komt.

MEPPEL
Caravan schiet los
Een 39-jarige man uit Meppel reed zaterdagavond tegen 18.45 uur met zijn auto met daarachter een net uitgezochte caravan voor een proefrit over de Bekinkbaan. Daar schoot de caravan plotseling los, en botste daar tegen een hek. Drie hekken raakten beschadigd, en de rechtervoorhoek verdween uit de caravan. De auto bleef onbeschadigd. Niet duidelijk is hoe de caravan kon losschieten.

SLEEN
Nog een caravan die voor zichzelf begint
Zaterdagochtend omstreeks 11.30 uur reed een 37-jarige man in zijn woonplaats over de Struikheide. De vakantierit was net begonnen, maar een paar straten op weg schoot de caravan achter de auto vandaan. Deze zelfstandige rit eindigde binnen korte tijd tegen een lichtmast. De lichtmast scheef en een ruit van de caravan stuk. Het gezin is wel op vakantie, want binnen korte tijd heeft de eigenaar er een vervangende ruit in kunnen krijgen.

NIEUW-AMSTERDAM
Aanrijding met drank op
Zaterdagnacht tegen 4.30 uur reed een 26-jarige man uit Meppel met zijn auto over de Vaart Noordzijde. Daar botste hij tegen een stilstaande taxi. De man bleek gedronken te hebben. Bij de ademtest blies hij 665, 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd, en hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

HOOGEVEEN
Motorrijder gewond bij ongeval
Zaterdagavond rond 18.30 uur reed een 35-jarige motorrijder uit Hoogeveen over de Van Limburg Stirumstraat. Hij haalde een voor hem rijdende motorrijder in, en kwam kort daarna in botsing met een tegemoetkomende auto. Deze werd bestuurd door een 38-jarige vrouw, afkomstig uit Oude Willem. De motorrijder liep bij het ongeval een gebroken linkerarm op. Hij is per ambulance overgebracht naar het Bethesda.

ASSEN
Alcomobilist
Zaterdagmiddag omstreeks 13.15 uur reed een 28-jarige man uit Zuidhorn met zijn auto over de A28, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij de ademtest blies hij 330, 0,75 promille. De man ontving een snelrechtdagvaarding.

EMMEN
Alcomobilist
Zaterdagmiddag rond 16.00 uur trof de politie, na klachten uit de buurt, een 41-jarige man met zijn auto in de U.E. Bruiningstraat aan. Na een stopteken bleek dat hij gedronken had. Hij werd, na het afleggen van een blaastest op straat, aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig. Uiteindelijk kwam hij aan het bureau terecht. Daar weigerde hij verder alle medewerking. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed, weigeren ademtest, en het plegen van verzet.

BORGER
Diefstal auto
Vanaf de parkeerplaats achter een supermarkt aan Achter de Brink is zaterdag een groene VW Golf SDI gestolen. De eigenaar, een 34-jarige man uit Klazienaveen, deed aangifte bij de politie. Hij was zijn sleutels kwijtgeraakt en zag, nadat hij dat had gemerkt, dat zijn auto was verdwenen.

ASSEN
Auto-inbraken
Vrijdagnacht is een ruit ingeslagen van een auto aan het Stationsplein. De 43-jarige eigenares uit Zuidlaren is de radio-cdspeler kwijt en enkele cd's.
Aan de Westerbrink zijn twee auto's, eigendom van een autoverhuurbedrijf uit Amsterdam, opengebroken. Van beide auto's is een raam ingeslagen en zijn de radio's verdwenen. Aan de Lekstraat verdween zaterdagnacht de radio-cdspeler uit de auto van een 25-jarige vrouw uit Assen.
In de Schaepmanstraat raakte in dezelfde nacht een 27-jarige Assenaar zijn radardetector kwijt.

HOOGEVEEN
Auto-inbraak
Vrijdagavond is een 37-jarige man uit Wolvega zijn radardetector kwijtgeraakt. Zijn auto stond geparkeerd op de Grote Beer.

ASSEN
Autosleutels en auto gestolen na woninginbraak
Zaterdagnacht is ingebroken in een woning aan de Doevenkamp. De dader kwam binnen via het keukenraam. In eerste instantie miste de 32-jarige bewoonster niets, maar later bleek de autosleutel verdwenen. Daarna bleek dus de auto ook te zijn verdwenen. Het gaat om een blauwe Opel Corsa.

SMILDE
Poging inbraak
Een 56-jarige bewoner van het Molenpark merkte zondagochtend dat in het kozijn aan de achterzijde van de woning gaatjes waren geboord ter hoogte van de hendels. Doordat het raam voorzien was van een slot ging deze inbraak dus niet door. Als een uitzetraam niet is voorzien van een extra beveiliging kan het via een geboord gat worden opengemaakt. Daarom is het zaak om deze ramen te voorzien van een opzetslot of iets dergelijks.

BEILEN
Inbraak kledingzaak
Uit een winkel aan de Brinkstraat is een hoeveelheid kleding gestolen. De dader of daders kwamen de zaak binnen door een ruit te vernielen. Enkele rekken met voornamelijk kinderkleding zijn leeggehaald.

PATERSWOLDE
Vrijdagnacht is ingebroken in een winkel aan de Hoofdweg. Uit deze zaak zijn voornamelijk computerartikelen gestolen. De daders kwamen binnen door een deur aan de achterzijde te forceren. De 34-jarige eigenaar van de zaak deed aangifte.

HOOGEVEEN
Winkeldief aangehouden
Zaterdagmiddag tegen 14.00 uur is een 18-jarige jongeman uit Assen betrapt bij de diefstal van een zwembroek. Dat gebeurde in een winkel in de Hoofdstraat. De winkeldief kreeg een snelrechtdagvaarding

EMMEN
Winkeldief aangehouden
Zaterdagmiddag rond 17.00 uur is een 27-jarige man uit Ter Apel aangehouden. Hij had kleding gestolen in een zaak in de Hoofdstraat. De kleding is weer terug in de winkel, en de man kreeg er een snelrechtdagvaarding voor terug.

RODEN
Verdachte van mishandeling aangehouden
Zaterdagnacht tegen 3.00 uur zagen surveillerende agenten dat in de Raadhuisstraat een jongeman door een groepje in elkaar werd geslagen. Toen ze merkten dat er politie in aantocht was stoven ze alle kanten op. Een van hen, die op dat moment nog bezig was met meppen, kon worden aangehouden. Toen de rook wat was opgetrokken bleken twee 22-jarige jongemannen uit Roden en Zuidhorn in elkaar geslagen te zijn door een groepje. Van dit groepje is een verdachte aangehouden, een 27-jarige man uit Nieuw Roden. Onderzoek moet uitwijzen wie er nog meer bij betrokken zijn geweest, en wat een eventuele aanleiding is geweest.

HOOGEVEEN
Verdachten mishandeling en vernieling aangehouden In de Willem de Zwijgerstraat is zaterdagnacht een inwoner van deze straat mishandeld en zijn ruiten van zijn woning vernield. De twee daders, een 41-jarige man uit Hoogeveen en een 16-jarige jongen uit Elim, zochten de man op om al langer bestaande problemen uit te praten. Dat lukte niet helemaal; ook drank speelde hier een rol. De man kreeg klappen in zijn eigen huis, en een raam sneuvelde. De twee konden kort daarna in de buurt worden aangehouden. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

KLAZIENAVEEN
Driejarig meisje van verdrinkingsdood gered
Zaterdagmiddag tegen 17.00 uur waren drie meisjes, 3, 4 en 7 jaar, aan het spelen in het speeltuintje bij het Roer. Achter dit speeltuintje is een vijver. Het driejarige kind is in dit water terechtgekomen. De andere twee konden haar er niet uitkrijgen en gingen hulp halen. Een buurtbewoonster zag de twee meisjes lopen, een dus kletsnat, en vroeg wat er aan de hand was. Daarna werden andere buurtbewoners gewaarschuwd. Twee van hen, een 53-jarige en een 40-jarige man, haalden het meisje, dat niet meer ademde en voorover in het water lag, op de kant, en begonnen samen met een vlakbij wonende politieman te reanimeren. Daarbij kwam de ademhaling weer op gang, en gaf het kind veel water over. De ambulance was inmiddels gewaarschuwd, en het kind is naar het Scheperziekenhuis gebracht, en daarna door naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Daar maakte ze het zaterdagavond naar omstandigheden goed, en lijkt het dankzij deze gezamenlijke reddingsactie uiteindelijk goed af te lopen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Greenchoice weer 'Beste uit de Test' Consumentenbond
Duurzame energieleverancier Greenchoice is voor 2016 alweer beoordeeld als beste energieleverancier van Nederland. Consumentenbond vergeleek 14 energieleveranciers op klanttevredenheid, service...

Gemeente Oss gaat administratieve software ‘Op Orde’ gebruiken
De gemeente Oss heeft een contract gesloten met Op Orde, ontwikkelaar van software voor administratieve processen. Dit meldt Jeroen Lugte,...

Verzekeringsmaatschappijen beïnvloeden onbewust consument
Recentelijk heeft het de Autoriteit Financiële Markten (AFM) een persbericht gepubliceerd over het gebruik van gedragswetenschappen in de marketing. Hierin...

‘Het huis waar de duivel woont’ van Goran Tribuson is verschenen
Gastarbeider Roby keert terug naar zijn geboortestreek, de buitenwijk De Gasfabriek. Hij wil er een kampioenschap in een nieuwe vechtsport...

Zorgkosten Nederland overstijgen rest van Europa
De zorgkosten per hoofd van de bevolking zijn naar verhouding in Nederland bijna het hoogst van heel Europa. Een Nederlander...

ABB Research Award ter ere van Hubertus von Grunberg voor Jef Beerten
Eerste ABB Research Award ter ere van Hubertus von Gruenberg voor dr. Jef Beerten ZUeRICH-(BUSINESS WIRE)- Dr. Jef Beerten van...

Speedheat heeft warm hart voor vrije architectuur
In 2016 bestaat Speedheat Nederland, specialist in elektrische vloerverwarming, 20 jaar. Ter gelegenheid van dit jubileum organiseert het bedrijf in...

UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict
UNICEF: 1,7 miljoen kinderen in Syrië niet naar school door conflict EMBARGO 24-10-2016 00.01 uur 21 oktober 2016 UNICEF: 1,7...

Dubline introduceert één mobiele telefoon met twee lijnen
Dubline introduceert vandaag een app die het gemak en vrijheid van een mobiele telefoon combineert met de professionaliteit van een...

Verplicht publicatie van 'slaperstarieven' energiecontracten
Recent concludeerde bestuurslid Henk Don van de consumentenwaakhond ACM dat consumenten het aanbod van energieleveranciers nu beter begrijpen en vergelijken....

Actie tegen TTIP en CETA; 180.000 handtekeningen voor referendum
Duizenden mensen in actie tegen TTIP en CETA Ruim achtduizend mensen, waaronder honderden leden van de SP en ROOD, voerden...

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...