Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 06-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van zondag
15:56 zondag 6 augustus 2000

Ernest Zinsmeyer 0622 662875

ERICA
1 dag rijbewijs; met auto over de kop
Zaterdagochtend tegen 9 uur reed een 18-jarige jongeman uit Klazienaveen met de auto van zijn moeder over de Strengdijk. Hij had net een dag zijn rijbewijs. Hij kwam met de rechterwielen in de berm, trok de auto weer de weg op, en reed daarop de linkerberm in. De auto ging over de kop en bleef op de kop liggen. De ongelukkige bestuurder kroop door het kapotte achterraam naar buiten. Hij bleef gelukkig ongedeerd. De auto raakte zwaar beschadigd.

ASSEN
Aanvaring boot met auto
Zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur voer een 57-jarige man uit Delfzijl met zijn motorjacht in het water van het Noord Willemskanaal. Nabij Peelerveld wilde hij aan de kant aanleggen. Ongeveer 5 meter uit de kant botste hij ergens tegenaan en bleef vast zitten. Na veel voor- en achteruit kwam hij met de boot los, en meldde het voorval bij de sluiswachter. Deze waarschuwde de brandweer, die met duikers ter plekke kwam. Bij onderzoek troffen zij op deze plek een VW Jetta aan, zonder kentekenplaten. De auto is uit het water gehaald, en afgevoerd. Onderzoek zal duidelijk moeten maken waar de auto vandaan komt.

MEPPEL
Caravan schiet los
Een 39-jarige man uit Meppel reed zaterdagavond tegen 18.45 uur met zijn auto met daarachter een net uitgezochte caravan voor een proefrit over de Bekinkbaan. Daar schoot de caravan plotseling los, en botste daar tegen een hek. Drie hekken raakten beschadigd, en de rechtervoorhoek verdween uit de caravan. De auto bleef onbeschadigd. Niet duidelijk is hoe de caravan kon losschieten.

SLEEN
Nog een caravan die voor zichzelf begint
Zaterdagochtend omstreeks 11.30 uur reed een 37-jarige man in zijn woonplaats over de Struikheide. De vakantierit was net begonnen, maar een paar straten op weg schoot de caravan achter de auto vandaan. Deze zelfstandige rit eindigde binnen korte tijd tegen een lichtmast. De lichtmast scheef en een ruit van de caravan stuk. Het gezin is wel op vakantie, want binnen korte tijd heeft de eigenaar er een vervangende ruit in kunnen krijgen.

NIEUW-AMSTERDAM
Aanrijding met drank op
Zaterdagnacht tegen 4.30 uur reed een 26-jarige man uit Meppel met zijn auto over de Vaart Noordzijde. Daar botste hij tegen een stilstaande taxi. De man bleek gedronken te hebben. Bij de ademtest blies hij 665, 1,5 promille. Zijn rijbewijs is ingevorderd, en hij kreeg een snelrechtdagvaarding.

HOOGEVEEN
Motorrijder gewond bij ongeval
Zaterdagavond rond 18.30 uur reed een 35-jarige motorrijder uit Hoogeveen over de Van Limburg Stirumstraat. Hij haalde een voor hem rijdende motorrijder in, en kwam kort daarna in botsing met een tegemoetkomende auto. Deze werd bestuurd door een 38-jarige vrouw, afkomstig uit Oude Willem. De motorrijder liep bij het ongeval een gebroken linkerarm op. Hij is per ambulance overgebracht naar het Bethesda.

ASSEN
Alcomobilist
Zaterdagmiddag omstreeks 13.15 uur reed een 28-jarige man uit Zuidhorn met zijn auto over de A28, terwijl hij onder invloed van alcohol verkeerde. Bij de ademtest blies hij 330, 0,75 promille. De man ontving een snelrechtdagvaarding.

EMMEN
Alcomobilist
Zaterdagmiddag rond 16.00 uur trof de politie, na klachten uit de buurt, een 41-jarige man met zijn auto in de U.E. Bruiningstraat aan. Na een stopteken bleek dat hij gedronken had. Hij werd, na het afleggen van een blaastest op straat, aangehouden. Daarbij verzette hij zich hevig. Uiteindelijk kwam hij aan het bureau terecht. Daar weigerde hij verder alle medewerking. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens rijden onder invloed, weigeren ademtest, en het plegen van verzet.

BORGER
Diefstal auto
Vanaf de parkeerplaats achter een supermarkt aan Achter de Brink is zaterdag een groene VW Golf SDI gestolen. De eigenaar, een 34-jarige man uit Klazienaveen, deed aangifte bij de politie. Hij was zijn sleutels kwijtgeraakt en zag, nadat hij dat had gemerkt, dat zijn auto was verdwenen.

ASSEN
Auto-inbraken
Vrijdagnacht is een ruit ingeslagen van een auto aan het Stationsplein. De 43-jarige eigenares uit Zuidlaren is de radio-cdspeler kwijt en enkele cd's.
Aan de Westerbrink zijn twee auto's, eigendom van een autoverhuurbedrijf uit Amsterdam, opengebroken. Van beide auto's is een raam ingeslagen en zijn de radio's verdwenen. Aan de Lekstraat verdween zaterdagnacht de radio-cdspeler uit de auto van een 25-jarige vrouw uit Assen.
In de Schaepmanstraat raakte in dezelfde nacht een 27-jarige Assenaar zijn radardetector kwijt.

HOOGEVEEN
Auto-inbraak
Vrijdagavond is een 37-jarige man uit Wolvega zijn radardetector kwijtgeraakt. Zijn auto stond geparkeerd op de Grote Beer.

ASSEN
Autosleutels en auto gestolen na woninginbraak
Zaterdagnacht is ingebroken in een woning aan de Doevenkamp. De dader kwam binnen via het keukenraam. In eerste instantie miste de 32-jarige bewoonster niets, maar later bleek de autosleutel verdwenen. Daarna bleek dus de auto ook te zijn verdwenen. Het gaat om een blauwe Opel Corsa.

SMILDE
Poging inbraak
Een 56-jarige bewoner van het Molenpark merkte zondagochtend dat in het kozijn aan de achterzijde van de woning gaatjes waren geboord ter hoogte van de hendels. Doordat het raam voorzien was van een slot ging deze inbraak dus niet door. Als een uitzetraam niet is voorzien van een extra beveiliging kan het via een geboord gat worden opengemaakt. Daarom is het zaak om deze ramen te voorzien van een opzetslot of iets dergelijks.

BEILEN
Inbraak kledingzaak
Uit een winkel aan de Brinkstraat is een hoeveelheid kleding gestolen. De dader of daders kwamen de zaak binnen door een ruit te vernielen. Enkele rekken met voornamelijk kinderkleding zijn leeggehaald.

PATERSWOLDE
Vrijdagnacht is ingebroken in een winkel aan de Hoofdweg. Uit deze zaak zijn voornamelijk computerartikelen gestolen. De daders kwamen binnen door een deur aan de achterzijde te forceren. De 34-jarige eigenaar van de zaak deed aangifte.

HOOGEVEEN
Winkeldief aangehouden
Zaterdagmiddag tegen 14.00 uur is een 18-jarige jongeman uit Assen betrapt bij de diefstal van een zwembroek. Dat gebeurde in een winkel in de Hoofdstraat. De winkeldief kreeg een snelrechtdagvaarding

EMMEN
Winkeldief aangehouden
Zaterdagmiddag rond 17.00 uur is een 27-jarige man uit Ter Apel aangehouden. Hij had kleding gestolen in een zaak in de Hoofdstraat. De kleding is weer terug in de winkel, en de man kreeg er een snelrechtdagvaarding voor terug.

RODEN
Verdachte van mishandeling aangehouden
Zaterdagnacht tegen 3.00 uur zagen surveillerende agenten dat in de Raadhuisstraat een jongeman door een groepje in elkaar werd geslagen. Toen ze merkten dat er politie in aantocht was stoven ze alle kanten op. Een van hen, die op dat moment nog bezig was met meppen, kon worden aangehouden. Toen de rook wat was opgetrokken bleken twee 22-jarige jongemannen uit Roden en Zuidhorn in elkaar geslagen te zijn door een groepje. Van dit groepje is een verdachte aangehouden, een 27-jarige man uit Nieuw Roden. Onderzoek moet uitwijzen wie er nog meer bij betrokken zijn geweest, en wat een eventuele aanleiding is geweest.

HOOGEVEEN
Verdachten mishandeling en vernieling aangehouden In de Willem de Zwijgerstraat is zaterdagnacht een inwoner van deze straat mishandeld en zijn ruiten van zijn woning vernield. De twee daders, een 41-jarige man uit Hoogeveen en een 16-jarige jongen uit Elim, zochten de man op om al langer bestaande problemen uit te praten. Dat lukte niet helemaal; ook drank speelde hier een rol. De man kreeg klappen in zijn eigen huis, en een raam sneuvelde. De twee konden kort daarna in de buurt worden aangehouden. Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

KLAZIENAVEEN
Driejarig meisje van verdrinkingsdood gered
Zaterdagmiddag tegen 17.00 uur waren drie meisjes, 3, 4 en 7 jaar, aan het spelen in het speeltuintje bij het Roer. Achter dit speeltuintje is een vijver. Het driejarige kind is in dit water terechtgekomen. De andere twee konden haar er niet uitkrijgen en gingen hulp halen. Een buurtbewoonster zag de twee meisjes lopen, een dus kletsnat, en vroeg wat er aan de hand was. Daarna werden andere buurtbewoners gewaarschuwd. Twee van hen, een 53-jarige en een 40-jarige man, haalden het meisje, dat niet meer ademde en voorover in het water lag, op de kant, en begonnen samen met een vlakbij wonende politieman te reanimeren. Daarbij kwam de ademhaling weer op gang, en gaf het kind veel water over. De ambulance was inmiddels gewaarschuwd, en het kind is naar het Scheperziekenhuis gebracht, en daarna door naar het Academisch Ziekenhuis in Groningen. Daar maakte ze het zaterdagavond naar omstandigheden goed, en lijkt het dankzij deze gezamenlijke reddingsactie uiteindelijk goed af te lopen.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie