Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom

Datum nieuwsfeit: 07-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 7-08-2000

Politiebericht Utrecht: district Lekstroom, 09.45 uur
Autokraker aangehouden

NIEUWEGEIN Op zondag 6 augustus, omstreeks 15.00 uur, werd er op de Weerdstede in een auto ingebroken. Dit werd gezien door een 48-jarige getuige uit Nieuwegein. De autokraker wist zonder buit te ontkomen.

De getuige ging in de buurt op onderzoek uit en zag de verdachte op de Fakkelstede lopen. Hij gaf dit door aan een politieman, die tezamen met andere politiemensen de achtervolging inzette. Na een achtervolging te voet en met de fiets werd de verdachte op het Merelplein aangehouden. De verdachte, 14 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd overgebracht naar het politiebureau.

De moeder van de jongen werd in kennis gesteld van zijn aanhouding. De jongen werd op het politiebureau gehoord. Hij bekende de autokraak. Hij is in de loop van de avond door zijn moeder van het politiebureau opgehaald.

Kopstoot

IJSSELSTEIN Op zondag 6 augustus, omstreeks 04.50 uur, werden politiemensen op de hoek van de Voorstraat-Weidstraat aangesproken door een bloedende man. De man, 26 jaar oud en afkomstig uit Utrecht, had een wond boven zijn linker oog en bloedde behoorlijk. Hij zei op de Vingerhoekhof te zijn mishandeld. Op die locatie werd door de politiemensen niemand meer aangetroffen.

Toen de politiemensen met de man op weg waren naar het Antoniusziekenhuis, zag de man de verdachte met een vijftal andere mannen op de Mr. A. Spainkstraat lopen. De verdachte, 24 jaar oud en afkomstig uit Nieuwegein, werd direct aangehouden, waarbij zijn vrienden zich enigszins vervelend gedroegen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. De hoofdwond van het slachtoffer werd in het Antoniusziekenhuis middels 4 hechtingen gehecht.

De verdachte is de volgende ochtend gehoord en bekende het slachtoffer een kopstoot te hebben gegeven. Hij wist, vermoedelijk door de drank, eigenlijk niet meer waarom.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie