Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Geen vier op een rij voor autocoureur Danny van Dongen (17)

Datum nieuwsfeit: 07-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Persbericht t.a.v. de (auto)sportredactie

GEEN VIER OP EEN RIJ VOOR AUTOCOUREUR DANNY VAN DONGEN (17)

Zandvoort, 6 augustus 2000. Voor de 17-jarige Zandvoortse autocoureur Danny van Dongen lijken dit seizoen maar twee soorten races mogelijk: of hij haalt de finish en mag vervolgens op het erepodium plaatsnemen, of wij wordt tijdens de race buiten zijn schuld van de baan gereden. Helaas gebeurde het laatste tijdens de Marlboro Masters. Daarmee doorbrak Danny een fraaie cyclus van drie opeenvolgende podiumplaatsen.

De enige tijdtraining voorafgaande aan de race van de Radio 538 Citroën Saxo CUP verliep niet optimaal voor Danny van Dongen. "Ik had remproblemen, mijn auto vertraagde niet genoeg", verklaarde hij zijn tegenvallende achtste startpositie. Een geluk bij een ongeluk was, dat Danny niet de enige podiumkandidaat was die een tegenvallende trainingstijd neerzette. "Alleen de klassementsaanvoerder Michel Schaap staat voor mij, andere titelkandidaten als Erik Struijlaart en Walter Cleynhens staan achter mij. Wat dat betreft valt de schade mee."

Tijdens de race viel de schade letterlijk niet mee. Danny had een goede, maar erg hectische start. "In het gedrang op weg naar de Tarzanbocht werd ik geraakt door Erik Struijlaart, die daarna ook Natasja Smit raakte. Mijn Citroën Saxo stond bijna haaks op de rijrichting, maar ik hield de auto onder controle en kon mijn race bijna zonder schade vervolgen." Smit hield haar auto niet in bedwang, wat leidde tot een fors startongeluk met vier (zwaar) beschadigde auto s.

Door dit ongeval was het rechte stuk voor een deel geblokkeerd, waarop de wedstrijdleiding besloot om een safety car (pace car) op de baan te sturen. De rijders werden hiervoor gewaarschuwd door de diverse officials langs de baan, juist op dat moment werd Danny van Dongen hard van achteren aangereden door (wederom) Struijlaart. De jonge Zandvoorter belandde hierdoor in de vangrail en beschadigde onder meer het rechter voorwiel. Uiteindelijk kwam Danny met een grote achterstand als laatste over de finish. "Ik ben hier echt heel ziek van. Wat Struijlaart deed was nergens voor nodig, de race was immers geneutraliseerd", aldus de aanslagen coureur, die zijn titelkansen als sneeuw voor de zon zag verdwijnen.

Erik Struijlaart werd door de wedstrijdleiding bestraft voor de onnodige actie, waardoor hij zijn punten van deze race kwijtraakte.

Doordat afgezien van klassementsaanvoerder Michel Schaap geen enkele rijder uit de top van het klassement scoorde, behoudt Danny een grote kans op de tweede plek in het algemeen klassement.

Uitslag vijfde race Radio 538 Citroën Saxo CUP (onder voorbehoud):


1. Michel Schaap; 2. Christiaan Frankenhout; 3. Sandra Douma; 19. Danny van Dongen
Stand Radio 538 Citroën Saxo CUP na vijf races (onder voorbehoud):


1. Michel Schaap 91; 2. Erik Struijlaart 54; 3. Walter Cleynhens (B) 52;4. Danny van Dongen 48.
Danny op internet: www.fastcompany.nl/danny

Voor de redactie: voor nadere inlichtingen: Danny van Dongen, tel. (06) 555 64 307.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie