Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aantal fietsendiefstallen Barendrecht gedaald met 40 procent

Datum nieuwsfeit: 07-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Barendrecht

Persbericht nummer 55, 7 augustus 2000.

Aantal fietsendiefstallen gedaald met 40 procent

BARENDRECHT Sinds december 1999 is de achterzijde van de fietsenstalling bij het NS station afgesloten door een metalen hek. Door het plaatsen van een dergelijk hekwerk wordt het stelen van fietsen bemoeilijkt. Na ruim een half jaar kan al van een flinke verbetering gesproken worden. Het aantal fietsendiefstallen is in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar met 40 procent gedaald;
96 fietsen in 7 maanden tegen 59 fietsen nu.
Naar aanleiding van het grote aantal klachten dat bij de politie en gemeente binnenkwam over de onveiligheid van de fietsenstalling, is in samenwerking tussen de gemeente en de NS besloten de achterzijde van de fietsenstalling af te sluiten. Hierdoor kunnen fietsen niet meer via de achterzijde worden weggevoerd en lopen fietsendieven een grotere kans gezien te worden.

De daling van het aantal diefstallen laat zien dat de afsluiting resultaat heeft. Dit betekent niet dat de stalling geen aandacht meer krijgt van de politie. Zolang er sprake is van diefstal, verdient deze blijvende aandacht, zowel preventief als repressief.

Bij de bouw van het nieuwe NS station zal de veiligheid met betrekking tot fietsendiefstal een belangrijk punt van aandacht zijn.

Einde persbericht nummer 55

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie