Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkzaamheden Algeraweg Capelle a/d IJssel

Datum nieuwsfeit: 07-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel


Asfalteringswerkzaamheden Algeraweg en A. v. Rijckevorselweg

Vanaf maandag 7 augustus tot en met dinsdag 15 augustus vinden er asfalteringswerkzaamheden plaats op de Algeraweg en de Abram van Rijckevorselweg.

De werkzaamheden worden in de vakantieperiode uitgevoerd om het verkeer zo min mogelijk te hinderen.
Op de Algeraweg gaat het om het gedeelte tussen de Blinkerttunnel en het Capelseplein. Hier moeten over beide rijstroken en de busbaan de asfalttoplagen nog worden aangebracht. Op de Abram van Rijckevorselweg wordt het kruispunt met de IJsselmondselaan van asfalttoplagen voorzien. Het gedeelte van de Abram van Rijckevorselweg tussen de IJsselmondselaan en het Kralingseplein wordt van toplagen voorzien wanneer de meeste zandtransporten naar Fascinatio achter de rug zijn.

Bij de werkzaamheden aan de Algeraweg wordt er telkens een rijstrook afgesloten en wordt het verkeer over de busbaan geleid. De bussen rijden dan met het normale verkeer mee. Indien de busbaan wordt afgesloten is dit ook het geval.

Ook bij de werkzaamheden op het kruispunt Abram van Rijckevorselweg/IJsselmondselaan is een busbaan aanwezig en ook hier kan het rechtdoorgaande verkeer altijd door blijven rijden. Alleen het verkeer van en naar de IJsselmondselaan moet worden omgeleid.
Maandag 7 augustus vanaf 09.00 uur kunt u alleen vanuit de richting Rotterdam de IJsselmondselaan inrijden en vanuit de IJsselmondselaan kunt u dan alleen richting Capelle aan den IJssel rijden.
Vanaf dinsdag 8 augustus 07.00 uur wordt de IJsselmondselaan vanaf de Abram van Rijckevorselweg geheel afgesloten en is in- en uitrijden niet mogelijk. Dit duurt tot vrijdag 11 augustus 10.00 uur. Daarna kunt u weer uitrijden rechtsaf richting Capelle aan den IJssel en inrijden vanuit de richting Rotterdam. Als de weersomstandigheden het toelaten duren de asfalteringswerkzaamheden tot dinsdag 15 augustus. Hierna kan het verkeer weer normaal doorgang vinden. Alleen de markeringen worden in die week nog aangebracht, maar hiervan ondervindt het verkeer betrekkelijk weinig hinder.

Omleidingen
Indien het kruispunt met de IJsselmondselaan geheel is afgesloten (van dinsdag 8 augustus 07.00 uur tot vrijdag 11 augustus 10.00 uur) wordt het verkeer omgeleid via de Nijverheidstraat richting Capelle aan den IJssel en via de Schaardijk richting Rotterdam. Verkeer dat vanaf de Abram van Rijckevorselweg richting Kralingseveer wil rijden wordt via het Rivium naar de dijk omgeleid.
Het verkeer vanaf het Riviaduct richting Capelle aan den IJssel wordt omgeleid via het Kralingseplein, omdat de afrit richting Capelle ook wordt afgesloten.
De bus, die vanaf de dijk door de IJsselmondselaan naar de Abram van Rijckevorselweg rijdt, zal via de Poolvosweg en de Van Beethovenlaan in s-Gravenland rijden. De bewoners van Kralingseveer kunnen gedurende de afsluiting gebruik maken van de halten aan de Van Beethovenlaan.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie