Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Start bouw geluidsschermen langs A16 bij Zwijndrecht

Datum nieuwsfeit: 07-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Zwijndrecht

Bouw geluidsschermen A16
start 7 augustus 2000

Op 7 augustus starten de werkzaamheden van de bouw van de geluidsschermen langs rijksweg A16. De directieketen zijn ondertussen geplaatst op het industrieterrein Develpoort aan de H.A. Lorentzstraat. Gestart wordt met voorbereidingswerkzaamheden en het heien bij de tunnelmond. De bouwtijd van de geluidsschermen is verlengd van 60 naar 72 weken. De oplevering van de schermen valt in december 2001.

Technisch gezien zijn nog niet alle vraagstukken opgelost. De bodemgesteldheid is zwak en levert grote technische problemen op voor de fundatie van de geluidsschermen. Met name het viaduct over de Officiersvliet, het spoor en de H.A. Lorentzstraat levert problemen op. Gevolg is dat de geluidsschermen op een andere manier gebouwd moeten worden dan voorzien. De werkzaamheden zullen voor een deel vanaf het talud worden uitgevoerd. Om dit te kunnen doen moet een deel van de bomen en heesterbeplanting verwijderd worden. In eerste instantie is Rijkswaterstaat er van uitgegaan dat de schermen vanaf de rijksweg gebouwd konden worden en dat er dus nauwelijks bomen gekapt hoefden te worden. Deze toezegging kan nu niet worden waargemaakt. In overleg met de gemeente en de aannemer zal de Bouwdienst van Rijkswaterstaat het kappen van bomen zoveel mogelijk beperken. De eerste kapwerkzaamheden zullen waarschijnlijk medio augustus plaatsvinden. Na de bouw van de geluidsschermen zal in elk geval herbeplanting plaatsvinden.

In de vierde A16-krant zal uitgebreid ingegaan worden op de achtergronden van de bouw en de planning van de werkzaamheden. De bewoners die direct bij de bouw betrokken zijn, krijgen een brief van de aannemer over de werkzaamheden. Op 4 september wordt een bewonersavond georganiseerd. Op deze avond, die start om 20.00 uur, krijgen de bewoners een toelichting over wat er tijdens de bouw gaat gebeuren en kunnen ze vragen stellen. Voor het meest actuele nieuws is het ook mogelijk de internetsite www.geluidsschermen.zwijndrecht.nl te raadplegen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie