Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Uitwerking woongebied Wijnbergen Doetinchem na de zomer

Datum nieuwsfeit: 07-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Doetinchem

Uitwerking woongebied Wijnbergen start na de zomer

Na de zomer begint de gemeente Doetinchem met de uitwerking van het bestemmingsplan Wijnbergen woongebied. Het streven is om in december 2001 een vastgesteld uitwerkingsplan te hebben, zodat in 2005 de eerste woningen kunnen worden opgeleverd.

Het gebied, dat voorheen hoofdzakelijk een agrarische functie had, heeft met het onherroepelijk worden van het nieuwe bestemmingsplan op 24 juli een woonfunctie gekregen.

Interactieve aanpak

In een zeer vroeg stadium zijn de burgers en andere belanghebbenden bij de planvorming rond de nieuwbouwwijk Wijnbergen betrokken. Najaar 1998 hebben burgers en belanghebbenden in een reeks werkateliers meegepraat over de globale inrichting van de nieuwe woonwijk. Kennelijk heeft die betrokkenheid tot een hoge acceptatiegraad geleid bij onze inwoners, waardoor de concrete uitwerking van het bestemmingsplan nu in snel tempo kan worden verwezenlijkt.

Gefaseerde uitwerking

Het bestemmingsplan Wijnbergen woongebied is een globaal plan. Net als de nieuwbouwwijk Dichteren zal Wijnbergen de komende jaren gefaseerd worden ingevuld in uitwerkingsplannen voor de verschillende deelgebieden.

Dit najaar wordt begonnen met de uitwerking van deelgebied Oost. Dit gebied ligt ten zuiden van de wijk De Hoop en wordt globaal begrensd door de Torontostraat, Wijnbergseweg/Doetinchemseweg, bedrijventerrein Wijnbergen en de Kapperskolk.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie