Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Duitse politie zoekt getuigen verkrachting 5-jarig meisje

Datum nieuwsfeit: 07-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Duitse politie verzoekt getuigen verkrachting
17:10 maandag 7 augustus 2000

Een 5-jarig Duits meisje is het afgelopen weekend het slachtoffer geworden van een zedenmisdrijf op een speelplaats in het recreatiepark DANKERN nabij het Duitse Haren. Het kind werd zaterdagmiddag tijdens het spelen door een man aangesproken, meegelokt en in de buurt van de speelplaats sexueel misbruikt. De dader betreft een ongeveer 40-jarige, Duitssprekende man met een slank postuur en kort, zwart haar. Hij droeg een wit T-shirt, een helderblauwe spijkerbroek, een zwart vermoedelijk leren jack met gekleurde voering en zwarte schoenen. Van de dader is de bijgevoegde compositietekening gemaakt.

Het recreatiepark DANKERN in Haren wordt veel bezocht door (noord) Nederlandse vakantiegangers. Daarom is de Duitse politie, polizei-inspektion Emsland in Lingen, ook in Nederland op zoek naar mogelijke getuigen die informatie kunnen verschaffen en/of antwoord kunnen geven op de volgende vragen:

1. Wie heeft de afgebeelde persoon afgelopen zaterdag, 5 augustus, gezien in of in de omgeving van het recreatiepark DANKERN nabij Haren (Duitsland) en/of heeft op dat moment mogelijk foto- of video-opnamen gemaakt ?

2. Zijn er eventueel nog andere kinderen in het recreatiepark of in de omgeving daarvan door deze man benaderd ?

Mensen die antwoord kunnen geven op deze vragen of anderszins informatie kunnen geven over dit zedenmisdrijf kunnen contact opnemen met het Internationaal Coordinatiecentrum (ICC) Noord, telefoonnummer 0 50 5 995 889. De beheerder van het recreatiepark heeft voor de informatie die leidt tot de arrestatie van de dader een beloning van 5000 D-mark uitgeloofd.

Het ICC-Noord is een samenwerkingsverband van de politieregios Groningen, Friesland, Drenthe en het Openbaar Ministerie in het ressort Leeuwarden inzake de behandeling van rechtshulpverzoeken.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie