Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Digitaal Hoogeveen in nieuw jasje

Datum nieuwsfeit: 07-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Gemeente Hoogeveen
7 augustus 2000

Digitaal Hoogeveen in nieuw jasje

De digitale stad Hoogeveen is gestoken in een nieuw jasje. Het nieuwe ontwerp kent een overzichtelijke indeling, snelle toegang tot basisonderdelen via icoontjes op elke pagina en meer foto's dan voorheen. 'Links' naar andere sites staan op een afzonderlijke pagina en zorgen voor een poortfunctie van de site voor de totale Hoogeveense samenleving.

Via de icoontjes kan de bezoeker onder andere naar de links, laatste nieuws bekijken, of naar de webcamera.

Het nieuwe ontwerp is van Dim Media Group in Hoogeveen, terwijl de realisatie en HTML-codering komt van IJsbeer Strategie & Communicatie in Den Haag. Het vorige ontwerp was van 1996. De gemeente Hoogeveen is sinds mei 1996 met www.hoogeveen.nl actief op Internet. Het bezoek ligt de laatste maanden rond de 120 per dag.

De website van de gemeente kent twee onderdelen, het digitaal gemeentehuis en de digitale stad. De site verdiende vorig jaar augustus een Webwijzer Award, een prijs voor sites van overheden, musea en archiefdiensten, ingesteld door minister van Boxtel.

Digitale inwoners & organisaties

Een gestaag groeiend onderdeel op de site is Bewoners & Bedrijven, met tal van e-mail- en website-adressen van personen en organisaties in Hoogeveen. Wekelijks zijn er hiervoor nieuwe aanmeldingen. Inmiddels staan er 480 bewoners in, 127 winkels en bedrijven en 68 clubs en verenigingen, 675 vermeldingen in totaal. Ter vergelijking: een jaar geleden waren dat er nog 300 in totaal.

Essent Schaaktoernooi

Sinds enkele weken staat het Essent Schaaktoernooi op de site, met informatie in het Nederlands en Engels en de mogelijkheid 'on line' in te schrijven. Tijdens het toernooi van 13 tot en met 21 oktober a.s. in het raadhuis van Hoogeveen zijn de wedstrijden in de kroongroep op de voet te volgen via de site, o.a. via de webcam.

De webcam wordt de rest van het jaar gebruikt voor huwelijksplechtigheden. Vrijwel wekelijks zijn er bruidsparen die van deze mogelijkheid gebruikmaken, zodat familie en vrienden die verhinderd zijn of veraf wonen, kunnen meekijken.

Raadsnotulen inzien

In het digitaal gemeentehuis is het raadsinformatiesysteem uitgebreid. De bezoeker vindt hier naast de voorstellen en besluiten van de gemeenteraad van Hoogeveen nu ook de raadsnotulen. Een tweede uitbreiding vormen de agenda's en een deel van de onderliggende stukken van de raadscommissievergaderingen. In deze vergaderingen voeren de raadsleden een voorbespreking met de burgemeester of betreffende wethouder over de actuele zaken.

Het doel van het college van burgemeester en wethouders is op termijn alle raadsstukken, naast raadsvoorstellen ook nota's en rapporten en dergelijke, via internet aan te bieden.

nieuws gastenboek meningen zoeken

© Copyright Gemeente Hoogeveen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie