Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zwartboek over meisjesinternaat Alexandra in Almelo

Datum nieuwsfeit: 07-08-2000
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Zie ook het wederhoor van de directie van Harreveld
PERSBERICHT
07-08-2000 Amsterdam

Zwartboek over misstanden bij Harreveld sector Alexandra Vriezenveenseweg 170 te Almelo

Internet www.zwartboek.cjb.net

De bedoeling van deze internetsite is om voorlichting te geven over meisjesinternaat Alexandra en de wetteloze praktijken van de directie om minderjarigen die in Alexandra zitten opgesloten afschrift te weigeren van alle werkaantekeningen en het contactjournaal uit het dossier van de minderjarige. Minderjarigen die in het meisjesinternaat Alexandra zijn geplaatst hebben te maken met een machteloze Commissie van Toezicht omdat niet de Commissie van Toezicht maar de directie in de praktijk de dienst uitmaakt.
Het is dan ook niet verstandig voor een minderjarige en hun ouders om zich tot een lid van de Commissie van Toezicht te wenden en/of een andere medewerker van de instelling te wenden voor het indienen van gecompliceerde en ernstige klachten zoals de directie dat graag ziet gebeuren. Van indienen van klachten op voorgedrukte klachtenformulieren en enveloppen op de groep kun je het beste gebruik maken als er sprake is van een eenvoudige klacht die simpel is op te lossen.

Een slimme meid snapt dat bij meer gecompliceerde klachten de directie er belang bij heeft deze de kop in te drukken. Bijvoorbeeld als er gevraagd wordt om afschrift van alle werkaantekeningen uit het dossier en afschrift van het contactjournaal. De directie wil echter niet dat de minderjarige en ouders kunnen lezen wat medewerkers over hen schrijven en zullen dit soort klachten tegenwerken daarin gesteund door een machteloze Commissie van Toezicht. Bovendien is er sprake van belangenverstrengeling en kan de minderjarige zich beter zich laten bijstaan door iemand van buiten de instelling zoals een ouder, een deskundige op het gebied van klachtrecht of een advocaat die ongevoelig is voor chantage en intimidatie van de directie.

Een slimme meid snapt ook dat je door samen te werken met andere minderjarigen op de groep en met ouders die achter de minderjarigen staan je sterker komt te staan. Het is daarom verstandig indien mogelijk alle minderjarigen en hun ouders dezelfde klachten te laten indienen namelijk afschrift opeisen van alle werkaantekeningen en het contactjournaal uit het dossier van de minderjarige bij de Commissie van Toezicht en vervolgens door te gaan met klagen naar het College van Advies voor de Justitiële Kinderbescherming

Het is belangrijk om te weten wat de medewerkers van Alexandra over de minderjarige en hun ouders schrijven en/of hebben geschreven door afschrift te vragen voordat deze aantekeningen vernietigd (kunnen) worden door de instelling Alexandra. Als de klachtenprocedures geen resultaat opleveren dan kunnen minderjarigen en ouders hun advocaat of procureur opdracht geven een Kort Geding tegen de directie te starten om afgifte van alle werkaantekeningen en contactjournaal af te dwingen. Wellicht dat publicatie op deze internetsite de leden van de Commissie van Toezicht aan het denken zal zetten of het acceptabel is dat de directie en niet de Commissie van Toezicht de dienst uitmaakt en vervolgens of het wenselijk is dat minderjarigen zover moeten gaan om een Kort Geding tegen de directie van Harreveld Alexandra te starten.

Als afgifte van alle werkaantekeningen en contactjournaal aan de minderjarige en/of ouder probleemloos verloopt dan hoeven dit soort klachten niet meer te worden ingediend en zal de verstandhouding tussen minderjarige, ouders en medewerkers van Harreveld Sector Alexandra aanzienlijk worden verbeterd. Ik sluit af met enkele tips en trucs van belang voor minderjarigen die verblijven in Harreveld Sector Alexandra.

Voor meer informatie kunt bellen of faxen met tel.0624571400
fax.020-8689117
Internet www.zwartboek.cjb.net
Email (harreveld@alexandra.nederlands.com)


(naam en adres afzender zijn bij Nieuwsbank bekend maar worden om privacy redenen niet vrijgegeven)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie