Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Drenthe

Datum nieuwsfeit: 08-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Drenthe

Persberichten

Persberichten van dinsdag
16:48 dinsdag 8 augustus 2000

Martin Panman
0651611628

Emmen

Inbraak
Bij een bedrijf aan de Phileas Foggstraat is vannacht ingebroken. De inbrekers hebben de toegangsdeur opengebroken en vervolgens braken ze een kast open waar de alarminstallatie in zat. Het alarm werd op een vakkundige manier buitenwerking gesteld. In het pand werd een kluis opengebroken en daaruit verdween een bedrag aan geld van enkele duizenden guldens.

Coevorden

Diefstal krat
De chauffeur van een SRV wagen merkte vanmorgen, dat een paar jongens een krat met lege flessen van zijn wagen weg nemen. De man reed over de Jozef Israelstraat in Coevorden toen hij de twee jongens langs de kant van de weg zag staan. In zijn achteruitkijkspiegel zag hij dat een van de jongens een krat met lege flessen pakte. De man, stopte onmiddellijk en rende achter de jongens aan. Een van de knapen wist hij te pakken en hij kon hem de krat afhandig maken. De jongeman sprong vervolgens op de fiets van de andere jongen en samen reden ze weg langs het Stieltjeskanaal in de richting van Nieuw Amsterdam. De fiets van jongen bleef achter en is overhandigd aan de politie.

Emmen

Oplichting
De eigenaresse van een bakkerij uit Emmen deed aangifte van oplichting. Een aantal dagen geleden kwam er een man in haar bakkerswinkel. Deze vertelde het winkelpersoneel dat de eigenaresse van de winkel een aantal messen had besteld ter waarde van 300 gulden. Het winkelpersoneel wilde dit verifiëren bij de eigenaresse, maar die was op dat moment niet te bereiken. Het winkelpersoneel geloofde het verhaal van de man en betaalde de messen.
Het verhaal klopte echter niet. De messen waren nooit besteld. De eigenaresse van de winkel, een 49 jarige vrouw uit Nieuw Weerdinge deed aangifte van oplichting.

Spier

Doorrijden na aanrijding
Vanmorgen tegen 12.30 uur gebeurde er een aanrijding op De Steegde buiten de bebouwdekom van Spier. Een 48 jarige bestuurder van een Daewoo Matiz kreeg geen voorrang van een auto die van de afrit van de A-28 kwam. Beide autos raakten elkaar en de veroorzaker van de aanrijding reed door. De Matiz werd beschadigd aan de zijkant. De man deed aangifte en een verder onderzoek wordt ingesteld.

Hoogeveen en Assen
Verkeerscontrole
Vanmorgen werd in Hoogeveen en in Assen een verkeerscontrole gehouden. In Hoogeveen kregen 7 mensen een proces-verbaal omdat ze geen veiligheidsgordels droegen. In Assen kregen 2 personen een proces-verbaal voor hetzelfde feit.


info@politie-drenthe.nl Politie Drenthe, voor een veilig en leefbaar Drenthe

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie