Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Minister voert vonnis geneesmiddel Plavix juist uit

Datum nieuwsfeit: 08-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Minister voert vonnis juist uit

Dinsdag 8 augustus 2000, persbericht nummer 70

Minister Borst van Volksgezondheid, Welzijn en Sport heeft terecht besloten het geneesmiddel Plavix uitsluitend voor patiënten met een bewezen overgevoeligheid voor acetylsalicylzuur op te nemen in het Ziekenfondspakket. Dit heeft de rechter in Den Haag op 4 augustus in een tweede kort geding bepaald. In het eerste kort geding op 26 juli oordeelde de Haagse rechtbank dat de Minister op onvoldoende grond was afgeweken van het advies van het College voor zorgverzekeringen (CVZ) over Plavix, door dit geneesmiddel in het geheel niet op te nemen in het Ziekenfondspakket. De Minister interpreteerde het eerste vonnis zo, dat Plavix conform het CVZ-advies in het pakket moest worden opgenomen; alleen vergoeding bij bewezen overgevoeligheid. De uitspraak van het tweede kort geding bevestigd deze interpretatie. Beide rechtszaken zijn aangespannen door de fabrikant van Plavix, Sanofi-Synthélabo.

Plavix en acetylsalicylzuur zijn bloedverdunners en bestemd voor patiënten met hart- en vaataandoeningen. Ze verlagen de kans op het opnieuw optreden van een hartinfarct of een beroerte.

Meer informatie over dit onderwerp vindt u in: Volksgezondheid - Genees- en hulpmiddelen

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie