Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

CWI eerste gigabit ethernet-aansluiting op SURFnet

Datum nieuwsfeit: 08-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Centrum voor Wiskunde en Informatica

CWI eerste gigabit ethernet-aansluiting op SURFnet

Het Centrum voor Wiskunde en Informatica (CWI) in Amsterdam is op 8 augustus overgegaan op een gigabit ethernet-aansluiting op SURFnet. Het CWI is daarmee de eerste klant van SURFnet die op deze zeer snelle manier toegang krijgt tot de SURFnet backbone, SURFnet4. Volgend jaar zal SURFnet, in het kader van het GigaPort project, SURFnet5 in gebruik nemen, dat een capaciteit zal hebben van 80 Gbit/s. Het CWI is hier nu klaar voor en zal met de nieuwe 'oprit' optimaal van de GigaPort-snelweg kunnen profiteren.

Een belangrijk deel van de giganet infrastructuur van het WTCW terrein (Wetenschap & Technologie Centrum Watergraafsmeer), waar ook het CWI gevestigd is, is gefinancierd uit ICES-KIS gelden. Naast het CWI zijn ook AMOLF, NIKHEF, het Betacluster van de Universiteit van Amsterdam en SARA Computing Services aangesloten op dit WTCW netwerk.

Zie ook: SURFnet Nieuws, het WTCW Giganet Project en Piet Beertema's homepage (voor meer technische gegevens).reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie