Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 09-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 9-08-2000

Politiebericht Utrecht: stad Utrecht, 08.55 uur
Gewelddadige beroving

Een 25-jarige vrouw uit Voorburg is maandagmiddag slachtoffer geworden van een brute beroving op de Voorstraat. Bij de beroving liep de vrouw kneuzingen en schaafwonden op over haar hele lichaam en ze raakte gewond aan haar hoofd.

De vrouw stak de Voorstraat over toen zij werd aangereden door een persoon op een scooter. Zowel de vrouw als de scooterbestuurder vielen. De bestuurder stond op, pakte de rugtas van de vrouw en reed weg in de richting van het Jansveld.

De politie is op zoek naar getuigen van deze beroving. Mensen kunnen met informatie bellen naar het Meldpunt Straatroof, tel. (030) 239 6555.

Een 67-jarige Australische is dinsdagmiddag op Hoog Catharijne eveneens beroofd. De vrouw had enkele boodschappen gedaan en werd buiten de winkel ingehaald door een man die haar portemonnee en een tasje uit haar handen griste. De vrouw begon direct te schreeuwen waarna een voorbijganger achter de man aanrende en deze wist aan te houden.

De verdachte, een 24-jarige Utrechter is door beveiligingspersoneel overgedragen aan de politie. De man bleek de goederen van de vrouw nog in zijn bezit te hebben. Deze zijn weer teruggegeven aan de vrouw. Proces-verbaal is opgemaakt.

Valse aangifte komt duur te staan

UTRECHT Het rechercheteam voor straat- en tasjesroof Robuust onderzoekt elke aangifte van straatroof met de bedoeling verdachten op te sporen. Hierbij stuiten de rechercheurs wel eens op een valse aangifte. De afgelopen twee weken echter was dit aantal opzienbarend. Er werd tenminste tot drie maal toe een valse aangifte van straatroof gedaan. Dit wordt beschouwd als een misdrijf en daar staat dan ook een straf op. Valse aangevers kunnen op een boete van minimaal 500 gulden rekenen. Tevens wordt bekeken of andere gemaakte kosten doorberekend kunnen worden. Met de aangifte proberen verdachten veelal geld te krijgen van uitkerende instanties of kredietbanken.

Afpersing

UTRECHT Een 20-jarige inwoner van Oudewater is dinsdagmiddag aan het Oudkerkhof rond vijf uur door een onbekende man bedreigd die geld eiste. Het slachtoffer kreeg daarbij enkele klappen en werd met een mes bedreigd. Hij gaf de man een klein geldbedrag maar daar nam hij geen genoegen mee. De man eiste ook de telefoon op van het slachtoffer. De dief is er vervolgens lopend vandoor gegaan.

Vandalen aangehouden

UTRECHT In de nacht van dinsdag op woensdag zijn aan de Catharijnesingel twee mannen aangehouden die verdacht worden van het vernielen van een snelheidscamera. De twee, Utrechters van 18 en 22 jaar, zijn meegenomen voor verhoor en zitten nog vast.

Surveillerende agenten zagen langs de Catharijnesingel ineens vlammen bij een snelheidscamera verschijnen. De voet van de paal bleek in brand te zijn gestoken. Vlak daarna reden twee voertuigen met gedoofde lichten weg. Een voertuig kon staande gehouden worden.In de auto van de twee werd een jerrycan aangetroffen die naar benzine rook en gereedschap.

De schade aan de camera bleek mee te vallen.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie