Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Bond Nederlandse Architecten helpt bij kiezen architect

Datum nieuwsfeit: 09-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Bond van Nederlandse Architecten

Een architect kiezen? Informatie over en hulp bij de keuze van een architectU bent op zoek naar een architect.
De BNA kan u daarbij een handje helpen.

Er zijn twee zoeksystemen op het internet waarmee u op basis van trefwoorden uit het aanbod van de Nederlandse architectenbureaus een selectie kunt maken.
Ook kunt u voor telefonische voorlichting over de architectenkeuze en het inschakelen van een architect bij de BNA terecht. Bovendien zijn er publicaties voor opdrachtgevers beschikbaar met inforamtie over architectenbureaus, het kiezen van een architect en de diensten die u van een architect kunt verwachten.

Als u een keuze heeft gemaakt en u gaat een opdracht verlenen, dan is het dringende advies om vooraf in onderling overleg een aantal zaken vast te stellen. Dit betreft onder meer de inhoud en de omvang van de door de architect te verrichten werkzaamheden, het tijdsbestek, het bedrag aan bouwkosten, de wijze waarop de advieskosten worden bepaald en het betalingsschema. De Standaardvoorwaarden 1997 Rechtsverhouding opdrachtgever-architect (de SR 1997) biedt hiervoor een goed handvat.

Architectenselectie voor opdrachtgevers
Er zijn verschillende mogelijkheden om de architect te vinden die bij de opdrachtgever en bij de opdracht past. Zo kunt u uit de lijst van ruim 1.500 bureaus van BNA-leden via een zoeksysteem tot een keuze te komen. Voor het kiezen van een architect heeft de BNA een stappenplan opgesteld. Klik op "Bureaus" in de gele balk aan de linkerkant en u komt bij het stappenplan en het zoeksysteem.

Naast de aangeboden informatie op deze site kunt u ook een architectenkeuze maken op de internetsite www.architectenkeuze.nl. Deze site is een initiatief van de BNA in samenwerking met Archined. Hier wordt u stapsgewijs door het keuzetraject geleid.

Voorlichting aan opdrachtgevers
De voorlichting aan opdrachtgevers is ondergebracht bij het informatiecentrum van de BNA. Jaarlijks wordt aan bijna 2000 opdrachtgevers telefonisch informatie verstrekt over de werkzaamheden van de architect en de regelingen die daarbij worden gehanteerd. Ook worden opdrachtgevers geïnformeerd over de verschillende aspecten van de architectenkeuze. De profielen van alle BNA-architectenbureaus zijn opgenomen in een gegevensbank. Deze gegevensbank wordt gebruikt bij het verstrekken van informatie aan opdrachtgevers. De informatie is ook toegankelijk via WeBNA. Klik hiervoor op "Bureaus" in de gele balk links.

Voor meer informatie over de architectenkeuze en de afspraken tussen opdrachtgever en architect kunt u contact opnemen met de BNA-servicelijn .

Publicaties voor opdrachtgevers

Bouwen met een architect
Voor opdrachtgevers die willen weten wat een architect voor hem of haar kan doen bij het verwezenlijken van bouwplannen heeft de BNA de brochure 'Bouwen met een architect' beschikbaar. De brochure geeft inzicht in het bouwproces en de rol die een architect daarin vervult.

Architecten 2000
De vele mogelijkheden om tot de keuze van een architect te komen, zoals de visiepresentatie, het verstrekken van een meervoudige opdracht, het uitschrijven van een prijsvraag, worden behandeld in 'Architecten 2000'. Deze publicatie is gericht op de professionele opdrachtgever.

Beide publicaties zijn verkrijgbaar via de receptie van de BNA [T 020-5553666 F 020-5553699, E (receptie@bna.nl). De publicaties zijn kosteloos.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie