Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland Zuid

Datum nieuwsfeit: 09-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: utrecht 9-08-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 09.50 uur
Snelheidscontrole

Leusden Op de Groene Zoom is dinsdagochtend van elf tot twaalf uur een snelheids- en gordelcontrole gehouden. Ongeveer 200 voertuigen werden gecontroleerd. Zes hebben een bekeuring gekregen voor te hard rijden. Eén automobilist droeg geen gordel. Ook hij kreeg een bekeuring.

Winkedievegge aangehouden

LEUSDEN In een winkel aan t Erf is door het winkelpersoneel een 49-jarige vrouw uit deze gemeente aangehouden. Bij het verlaten van de winkel ging het alarm af. Zij wilde kleding ter waarde van ongeveer 125 gulden meenemen zonder te betalen. De vrouw is overgedragen aan de politie alwaar zij aan het bureau is gehoord. Zij werd heengezonden met een procesverbaal van 480 gulden voor de winkeldiefstal en een tweede procesverbaal van 120 gulden voor het opgeven van een vals woonadres.

Woninginbrekers opgepakt

AMERSFOORT Dinsdagmiddag zijn 2 vrouwen van 16 en 9 jaar respectievelijk uit Renswoude en Ede opgepakt. Zij waren betrokken bij een woninginbraak aan de Frederik van Blankenheimstraat. De oudste van de twee bekende de inbraak en deed afstand van de door haar gestolen sieraden uit de woning. Zij is in verzekering gesteld. Het 9-jarige meisje ontkende alle betrokkenheid en is naar verhoor door haar moeder opgehaald bij het politiebureau.

Winkeldievegges opgepakt

AMERSFOORT Door een getuige werd gezien dat twee meisjes kledinglabels van kleding aftrokken in een winkel aan de Koestraat. Na aanspreken van de meisjes bleek dat de kleding niet van hun was maar van twee vriendinnen.

Toen deze vriendinnen (19 en 15 jaar beiden uit Amersfoort) later ook de in de winkel arriveerden bevestigden zij dat zij de kleding, schoenen, huishoudelijke spullen en snoepgoed bij verschillende winkels in Amersfoort hadden weggenomen. Beide verdachten aangehouden en in het politiebureau gehoord. Gezien de minderjarige leeftijd van één van de verdachte tevens de ouders ingelicht. De gestolen goederen vertegenwoordigden een waarden van ongeveer 800 gulden. De goederen gaan in de loop van woensdag terug naar de winkels.

Beide winkeldievegges zijn met een proces-verbaal heengezonden.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie