Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Groningen: jeugdigde drugdealer aangehouden

Datum nieuwsfeit: 09-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Politiebericht Groningen: Groningen 9-08-2000
Jeugdigde drugdealer aangehouden
Pond cocaïne en heroïne in beslag genomen

Woensdag 9 augustus 2000

De politie heeft afgelopen week een 18-jarige jongen en een 22- jarige man, beiden uit Groningen op heterdaad aangehouden in de Boraxstraat. Beide verdachten hielden zich bezig met de handel in cocaïne en heroïne De 18-jarige verdachte blijkt al ruim een jaar bekend te staan als dealer in de stad Groningen. Zijn medeverdachte hielp hem bij zijn dealactiviteiten. Bij de aanhouding van de beide mannen bleken zij in het bezit van enkele grammen heroïne en cocaïne en ruim 100 gram Lidocaine. Bovendien hadden de mannen bijna tweeduizend gulden aan geld bij zich. Bij een huiszoeking in de woning van de 18-jarige verdachte aan de Grote Beerstraat trof de politie ruim 500 gram cocaïne en heroïne verpakt in gebruikershoeveelheden aan, alsmede een grammenweger, een molentje en hashpers. Tijdens een tweetal andere huiszoekingen werden geen goederen aangetroffen.

De verdachten werden opgepakt toen zij in de Boraxstraat cocaïne wilden afleveren. Zij bezorgden op bestelling en vervoerden hun drug per bromfiets. De politie kon de verdachten aanhouden nadat meerdere gebruikers waren gehoord. Hierbij bleek dat de verdachten veelal dealden vanaf de straat. In enkele gevallen bleek ook vanuit een woning van een gebruiker te worden gedeald. Bij toeval zagen agenten dat de verdachten op de Dierenriemstraat tot vier keer toe een deal sloten. Toen de verdachten vervolgens dope afleverden bij een woning in de Boraxstraat greep de politie in en arresteerde de beide mannen.

De beide verdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de officier van justitie en rechter commissaris en zitten in een huis van bewaring. De straatwaarde van de in beslag genomen drugs wordt geschat op ruim vijftig duizend gulden.

Inlichtingen: afdeling communicatie, 0 50 - 5 995 010

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie