Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Voorstel lintjes gemeente Castricum

Datum nieuwsfeit: 09-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Castricum

ERE WIE ERE TOEKOMT.

Kent u iemand die een lintje verdient? Veel mensen zullen deze vraag met 'ja' beantwoorden. Want overal in Nederland zetten mensen zich jarenlang voor vele doelen in. Vaak zonder eigenbelang, in alle bescheidenheid. Deze mensen komen in aanmerking voor een Koninklijke Onderscheiding, net als ieder ander met bijzondere verdiensten voor de samenleving.

Maar dan moeten ze daarvoor wel eerst worden voorgedragen. U kunt daarvoor zorgen, want iedereen kan iemand anders voordragen voor een Koninklijke Onderscheiding.

Hoe dient u een voorstel in?

Wilt u iemand voor een Koninklijke Onderscheiding in aanmerking laten komen? Dan is het verstandig om eerst even contact op te nemen met het gemeentehuis in de woonplaats van de kandidaat; in Castricum telefoon 661240.

Dan kan in grote lijnen worden aangegeven of de verdiensten inderdaag bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke Onderscheiding. Ook kan dan precies uitgelegd worden hoe u verder te werk moet gaan. Na het verzamelen van de benodigde gegevens wordt het voorstel ingediend bij de burgemeester.

Dien het voorstel op tijd in!

De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen. Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de 'lintjesregen' voor Koninginnedag wordt uitgereikt? Dien het voorstel dan voor 1 september 2000 bij de burge-meester in. Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid, dan moet u het voorstel ruim drie maanden van tevoren naar de burgemeester sturen.

Wat gebeurt er dan met uw voorstel?

De burgemeester brengt advies uit over de voorstellen. Als dit advies positief is, kan er ook een suggestie worden gedaan voor de hoogte van de onderscheiding. Vervolgens geeft de Commissaris van de Koningin een oordeel en stuurt het voorstel door naar het Kapittel voor de Civiele Orden. Dit onafhankelijke college geeft een zwaarwegend advies aan de betrokken minister. Wanneer de minister positief beslist, wordt de onderscheiding bij Koninklijk Besluit verleend. De burgemeester informeert u over de uitkomst van het voorstel.

Nadere informatie: afdeling Voorlichting, telefoon 661240.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie