Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Aanleg fietspad IJsseldijk Nijverheidstraat in Capelle

Datum nieuwsfeit: 09-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Capelle a/d IJssel


Fietspad IJsseldijk Nijverheidstraat

De gemeente start half augustus met de aanleg van een fietsverbinding aan de binnenzijde van de IJsseldijk en de Nijverheidstraat. Het fietspad gaat een doorgaande verbinding vormen met het al aangelegde fietspad op de Rivium Boulevard en de aansluiting nabij de Algeraweg. Het fietspad komt tussen de IJsselmondselaan tot aan de Schoutenstraat. Dit gedeelte is dan alleen toegankelijk voor fietsers. Op de illustratie is dit gedeelte in blauw aangegeven.

Ter hoogte van de IJsselmondselaan en de Aert van Nesstraat sluit het fietspad aan op de bestaande rijweg. Vanaf de Schoutenstraat kunnen de fietsers via het bestaande weggetje hun route naar Middelwatering vervolgen. Bij de oprit van de Piet Heinstraat kunt u via het Kars Wegeling Pad naar Middelwatering of naar Krimpen aan den IJssel. De bromfietsers moeten op de dijk blijven rijden.

De dijk blijft wel toegankelijk voor de fietsers. Ter hoogte van de uitrit van de begraafplaats Capelle west is de rijweg alleen voor motorvoertuigen en brommers toegankelijk. De bestaande fietsroute, welke parallel ligt aan de rijweg onder de Algeraweg, komt te vervallen. De brommers richting de Ketensedijk moeten hier gebruik maken van de rijweg. Brommers met bestemming Krimpen aan den IJssel worden vlak voor het stoplicht naar het fietspad geleid. Het overige gedeelte van het fietspad wordt weggehaald. Tijdens de werkzaamheden is de dijk niet afgesloten.

Heeft u nog vragen over de werkzaamheden dan kunt u contact opnemen met het Informatiecentrum, telefoon 010-2848484.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie