Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Breda: Verdachte brandstichtingen aangehouden

Datum nieuwsfeit: 09-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Politie Midden- en West Brabant

Breda: ' Verdachte brandstichtingen aangehouden '

Datum: 9/8/2000
Auteur: Willem van Hooijdonk

De politie van het district Breda heeft gisteren een 19-jarige Bredanaar aangehouden (B.O.) die inmiddels bekend heeft de afgelopen week brand gesticht te hebben in drie auto's en containers in Breda en Prinsenbeek. Daarnaast bekende hij de afgelopen maanden diverse ruiten vernield te hebben van bedrijven en een school in de Haagse Beemden te Breda.

Gisteren is door de politie van het team PrinsenBeemden een 19-jarige inwoner uit Breda aangehouden. De politie kwam de man op het spoor omdat hij bij een containerbrand gesignaleerd was en hij via zijn GSM telefoon de politie een van de andere branden meldde.

Tijdens het verhoor bekende de man de afgelopen maanden diverse strafbare feiten te hebben gepleegd. Hij gaf toe de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 augustus jl., brand gesticht te hebben in auto's die geparkeerd stonden op de Markt in Prinsenbeek en de Donk in Breda. Op de Markt in Prinsenbeek stak hij een Citroen in brand. Een auto die naast deze Citroen stond geparkeerd raakte daarbij eveneens zwaar beschadigd. De verdachte ontkent de brandstichting van een auto diezelfde nacht bij het Station NS aan de Westerhagelaan.

De verdachte verklaarde de afgelopen weken ook brand te hebben gesticht in diverse containers in Prinsenbeek (achter het voormalige gemeentehuis), de Pieternel Koomanstraat en bij het winkelcentrum Heksenwiel.

Ook gaf de man, die schoon schip wilde maken, toe de afgelopen maanden diverse ruiten van bedrijfspanden vernield te hebben o.a. bij het winkelcentrum de Berg, de Tinstraat, de Kesterendreef, Nikkelstraat, een sporthal aan de Vlierenbroek en een school aan de Ganzerik.

De verdachte is in verzekering gesteld. Het motief van de verdachte lijkt een psychische achtergrond te hebben, waarin het aandacht krijgen van de politie een rol speelt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie