Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Herinrichting Haagdijk gemeente Breda

Datum nieuwsfeit: 09-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Breda


HERINRICHTING HAAGDIJK

Het college van burgemeester en wethouders stelt de gemeenteraad voor om


125.000,- beschikbaar te stellen voor het maken van een definitief herinrichtingsplan voor de Haagdijk. Het herinrichtingsplan is nodig om een gelijktijdige aanpak van de rioolvervanging en de herinrichting van de openbare ruimte mogelijk te maken. Op die manier ondervinden de ondernemers, bewoners en bezoekers van de Haagdijk maar één keer overlast van de noodzakelijke werkzaamheden.

De aanpak van de Haagdijk past in het gemeentelijk beleid om de inloopstraten naar het Bredase stadscentrum kwalitatief te verbeteren. De drie inloopstraten, Haagdijk, Boschstraat en Nieuwe Ginnekenstraat, leveren een bijdrage aan de economische structuur en aan de concurrentiepositie van de stad. Om dat ook in de toekomst te kunnen blijven doen hebben de gezamenlijke ondernemers actieprogrammas opgezet. De betrokken ondernemers zetten zich hier ook zelf voor in. Daarnaast vragen zij ondersteuning vanuit de gemeente. In de Kadernota 2001 is voor de drie inlopers een totaalbedrag van 2 miljoen opgenomen voor het maken en uitvoeren van de plannen.

Rioolvervanging

In het gemeentelijk investeringsprogramma is voor de Haagdijk een (gedeeltelijke) rioolvervanging voorzien in het jaar 2000. Daarnaast bestaan er plannen om de openbare ruimte opnieuw in te richten. Vandaar dat de winkeliersvereniging erop aandringt om beide activiteiten op elkaar af te stemmen. Dat beperkt de overlast voor alle betrokkenen. Met het opstellen van het herinrichtingsplan voor de openbare ruimte vindt die afstemming plaats. De vervanging van het riool wordt daarin meegenomen, met het gevolg dat de rioolwerkzaamheden wel moeten worden uitgesteld tot 2001.

Herinrichting

Het herinrichtingsplan wordt besproken met alle betrokkenen, waaronder de winkeliersvereniging. Deze laatste heeft de wens geuit bij de herinrichting ook het kruispunt met de Schorsmolenstraat en de aansluiting met de Brugstraten te betrekken. De aansluiting met de Brugstraten maakt onderdeel uit van de aanpak van de Westflank en krijgt daarin alle aandacht. Het kruispunt met de Schorsmolenstraat en daarmee de aansluiting Haagdijk Nieuwe Haagdijk is een project op zich en is nu dan ook niet aan de orde. De herinrichting van de Haagdijk beslaat het gedeelte vanaf de oostzijde van Nieuwe Huizen tot aan de kruising met de Gedempte Haven. De bedoeling is eind dit jaar het definitief ontwerp voor de herinrichting Haagdijk door de gemeenteraad te laten vaststellen.

Breda, 9 augustus 2000

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie