Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

SP eist snellere start van bouw jongerenaccommodaties

Datum nieuwsfeit: 09-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
SP afdeling Groningen

SP eist snellere start van bouw jongerenaccommodaties

Jongeren in de Hoogte slaan hun tent op

Een aantal jongeren in de Groningse wijk de Hoogte is het zat. Een eigen plek in de buurt ontbreekt, er wordt niets voor hen georganiseerd in het buurthuis en op vakantie gaan zit er dit jaar weer niet in. Samen met het plaatselijke Alles Kids?!?- comité van de SP afdeling Groningen eisen de jongeren daarom hun ruimte op. Op woensdag 9 augustus hebben de jongeren hun `eigen plek nu!'-tent -tent opgeslagen aan de Noorderspoorsingel. Een week lang zullen de jongeren verblijven in een legertent, waarin ze elkaar ontmoeten, af en toe zullen overnachten en een potje zullen klaverjassen. De jongeren betrekken de wijk bij hun protest door op zaterdag 11 augustus voor de wijkbewoners een open dag te organiseren. Om hun protest kracht bij te zetten eisen de jongeren op korte termijn een gesprek met de wethouder van Jeugdbeleid.

Raadslid Rosita van Gijlswijk: 'Het probleem dat een plek voor jongeren ontbreekt, speelt in meer wijken. Club- en buurthuizen zijn weggesaneerd en besturen zien jongeren liever gaan dan komen. Daarmee is een belangrijke ontmoetingsplek voor jongeren verdwenen. De gemeente erkent dat wel, maar toch zit er nauwelijks schot in de uitvoering van de plannen om jongerenaccommodaties te bouwen in een vijftal Groningse wijken. De SP vindt dat de gemeente samen met de jongeren, moet zorgen voor voldoende geschikte voorzieningen. Met veel plezier maken wij het daarom mogelijk dat de jongeren uit De Hoogte op deze originele manier hun eisen duidelijk onder de aandacht kunnen brengen. En uiteraard zullen wij er in de gemeenteraad voor pleiten dat het niet bij een tent voor een week blijft, maar dat er een blijvende plek komt.'

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie