Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Werkgebied Foster Parents Himalaya niet overstroomd

Datum nieuwsfeit: 09-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Foster Parents NederlandHimalaya gebied getroffen door zware overstromingen

Overstromingen en landverschuivingen hebben sinds begin augustus in Noordoost India, Bhutan, Bangladesh en Nepal voor grote schade gezorgd. De situatie wordt nog dagelijks verergerd door de voortdurende moesson regen.

De zwaarst getroffen gebieden in India zijn de noordoostelijke deelstaten Assam en West Bengalen en het oostelijke Bihar. Ook in de noordwestelijke deelstaat Himachal Pradesh traden overstromingen op. Bijna 300 mensen overleden als geval van de ramp in India, Bhutan, Bangladesh en Nepal. Miljoenen mensen raakten dakloos. De materiële schade is enorm. Grote delen van het getroffen gebied zijn praktisch onbereikbaar. Het water heeft bruggen en spoorlijnen weggevaagd en alleen al in Assam staan meer dan 3.000 dorpen onder water.

Overstromingen zijn in dit gebied een jaarlijks terugkerend probleem, dat veel schade aanricht aan de dorpen en landbouwgrond. Armoede drijft veel boeren in ontwikkelingslanden ertoe heuvels en berghellingen te ontginnen voor landbouw, terwijl de bossen op deze hellingen een cruciale functie vervullen in het beschermen van lager gelegen gebieden. Bij hevige regenval kan op de kale hellingen afvloeiend water vervolgens grote snelheden bereiken. Zo kan het voorkomen dat hele berghellingen in een keer naar beneden komen in een allesvernietigende modderstroom of landverschuiving.

Foster Parents Plan werkt in het noorden van India in de deelstaat Uttar Pradesh. De werkgebieden liggen vooralsnog ver van de getroffen gebieden, maar in het hele noorden van India is het waterpeil van de rivieren uitzonderlijk hoog.

Foster Parents Plan in India

last updated: 09/08/00

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie