Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maatregelen tegen import varkenspest Verenigd Koninkrijk

Datum nieuwsfeit: 09-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij
Zoek soortgelijke berichten
Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij

Persberichten

Maatregelen ter voorkoming import varkenspest uit het Verenigd Koninkrijk

9 augustus 2000 - Bedrijven die de afgelopen maand varkens uit het ingesloten gebied rondom een met varkenspest besmet bedrijf in Woodbridge (graafschap Suffolk) in het Verenigd Koninkrijk (VK) hebben geïmporteerd, zullen door de Rijksdienst van de Keuring van Vee en Vlees (RVV) worden onderzocht op mogelijke verschijnselen van varkenspest.
Ook alle bedrijven die vanaf vandaag nog varkens uit het (VK) importeren, zullen worden onderzocht. Bovendien moeten alle terugkerende veewagens uit dit land extra worden gereinigd en ontsmet. Het verzamelen van varkens afkomstig uit het VK, bijvoorbeeld op exportverzamelplaatsen, is verboden.

Varkenshouders worden opgeroepen extra alert te zijn op verschijnselen van de varkenspest zoals: slome dieren, verminderde eetlust, hoesten, rode vlekken op de huid, diarree, koorts, verlammingsverschijnselen en verhoogde sterfte.

Het VK heeft onder andere een vervoersverbod van varkens binnen een straal van 10 kilometer rondom het bedrijf ingesteld. Daarnaast wordt onderzocht waar de besmetting vandaan is gekomen en of er eventueel ook andere bedrijven besmet zijn. De ontwikkelingen in het Verenigd Koninkrijk zullen op de voet worden gevolgd.

De extra ontsmettingsmaatregelen voor veewagens gelden sinds een recente uitbraak van mond- en klauwzeer in Griekenland ook voor Griekenland en in verband met een recente uitbraak van varkenspest in Duitse deelstaat Rheinland-Pfalz, ook voor deze Duitse deelstaat.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie