Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brief Financien belastingregeling voor het Koninkrijk

Datum nieuwsfeit: 09-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Tweede Kamer der Staten-Generaal
Zoek soortgelijke berichten
Tweede Kamer der Staten Generaal

Brief Financien belastingregeling voor het koninkrijk
Gemaakt: 4-9-2000 tijd: 16:8


1

Aan de Voorzitter van de vaste commissie voor Financiën

9 augustus 2000

Naar aanleiding van uw verzoek een inhoudelijke reactie te ontvangen op het gestelde in de Slotverklaring inzake de Belastingregeling voor het Koninkrijk (BRK) Kamerstukken I/II, 1999-2000, 27 198, nrs. 267 en
1 kan ik u als volgt informeren.

Het Fiscaal Overleg tussen Nederland en de Nederlandse Antillen dat in februari van dit jaar heeft plaatsgevonden, heeft een aantal belangrijke onderwerpen nog niet kunnen afronden. Er bestond nog niet voldoende inzicht in de budgettaire gevolgen van de introductie van vrijgestelde vennootschappen voor de Antilliaanse schatkist en ook was er nog geen overeenstemming bereikt ten aanzien van de effectieve belastingdruk op deelnemingsdividenden. Een en ander moet bovendien gezien worden in het licht van het afleggen van het IMF-traject, dat was toegezegd door de regering van de Nederlandse Antillen.

Nieuwe ontwikkeling die in dit kader meegenomen moet worden, is de opname van de Nederlandse Antillen (en Aruba) op een lijst van tax havens door de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) te Parijs.

Teneinde op korte termijn de dialoog over een belastingregeling - met inachtneming van de jongste OESO-ontwikkelingen - voort te zetten, heb ik de minister van Financiën van de Nederlandse Antillen, de heer Voges, inmiddels een brief gezonden met een voorstel daartoe.

De Staatssecretaris van Financiën,

Tweede Kamer der Staten Generaal

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie