Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Brug Stroobos in Friesland afgesloten voor vrachtverkeer

Datum nieuwsfeit: 10-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Friesland

Persberichten

Brug Stroobos afgesloten voor vrachtverkeer

In verband met de technische staat wordt de brug over het Prinses Margrietkanaal bij Stroobos aan het eind van week 32, d.w.z. donderdag
10 of vrijdag 11 augustus, afgesloten voor vrachtverkeer. Aan bedrijven die frequent gebruik maken van de brug wordt op verzoek ontheffing verleend om met lege vrachtwagens over de brug te rijden. De ontheffing wordt op kenteken verstrekt, zodat controle mogelijk is. Voor deze maatregel heeft de gemeente Achtkarspelen, als wegbeheerder, een verkeersbesluit genomen. Personenvervoer kan zonder problemen gebruik blijven maken van de brug.

Met de meest betrokken weggebruikers is overlegd over de nu ontstane situatie. Resultaat van dat overleg is dat de brug beschikbaar blijft voor (lege)vrachtwagens. Slechts 1 bedrijf heeft aangegeven omrijschade op de provincie te willen verhalen. Het gaat dan om een bedrag van maximaal f 10.000,- per jaar voor dit bedrijf.

Wat is er aan de hand?
De provincie is al een aantal jaren op de hoogte van de slechte onderhoudstoestand van de brug. In 1991 werd door de Bouwdienst van RWS aangegeven dat de brug vervangen zou moeten worden. Vanaf dat moment was er regelmatig overleg met RWS over de financiering voor die vervanging. In het Plan van Aanpak Vaarweg Lemmer-Delfzijl, dat samen met het Rijk is opgesteld, stond Stroobos voor 2001 aangegeven. Toen in 1998 de toenmalige Minister van V&W extra geld voor de binnenvaart beschikbaar stelde heeft de Provincie de brug Stroobos aangemeld om in de periode 1999/2000 te vervangen.
Maar de Minister heeft na 1998 bezuinigingen doorgevoerd waar o.a. de brug bij Stroobos de dupe van werd.

De technische staat van de brug bij Stroobos is slecht. In opdracht van de Provincie heeft een extern bedrijf de door de Bouwdienst aangewezen kritische punten met speciale apparatuur onderzocht. De rapportage is onlangs beschikbaar gekomen. Constructief gezien is de brug ruim aan het eind van haar levensduur.

Vervangingswerkzaamheden zijn nu in voorbereiding. Hoewel geprobeerd wordt het proces te versnellen wordt verwacht dat uiterlijk 2003 de nieuwe brug geplaatst gaat worden.

Nummer : 153
Datum : 07 augustus 2000

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie