Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Opening nieuwbouw Gemeentearchief uitgesteld

Datum nieuwsfeit: 10-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Gemeente Nijmegen


Opening nieuwbouw Gemeentearchief uitgesteld

De realisering van de projecten rond het vernieuwde Mariënburg is in het eindstadium. De eerste winkels zijn geopend, de eerste woningen bewoond. De ruwbouw van het Dienstengebouw en het Poortgebouw is gereed, de Bibliotheek is in gebruik. Bij de afwerking van de kelder van het nieuwe gemeentearchief is echter een vochtprobleem geconstateerd. Dit is van dien aard dat dit eerst goed opgelost moet worden, wil het archief kunnen verhuizen. Naar verwachting is hier minimaal een maand mee gemoeid. Tot die tijd is er van een verhuizing van het archief geen sprake.

Het hoge vochtigheidsgehalte kan aanleiding zijn dat er schimmelgroei gaat optreden. Dit kan funest zijn voor de goederen die het archief in depot heeft. De VOF Mariënburg heeft een gespecialiseerd bedrijf geraadpleegd. Er is extra droogapparatuur geplaatst. Daarnaast zullen de ruimtes uit voorzorg gedesinfecteerd worden en krijgen de wanden een oppervlaktebehandeling tegen stof. Na deze behandelingen zal het adviesbureau weer metingen verrichten en bij akkoordbevinding kan de verhuizing plaats vinden. Tot ieders spijt betekent dit een onverwacht uitstel van de verhuizing met minstens een maand. Dit uitstel is echter noodzakelijk om het gewenste kwalitatief hoge niveau voor het archiefdepot te realiseren. Tot die tijd is de studiezaal in het arsenaal vanaf 5 september elke dinsdag en donderdag van 10.00-17.00 uur weer geopend. Vanwege de verhuizing kan er dan soms sprake zijn van beperkte dienstverlening.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie