Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Nieuwe Peugeot versie met viertraps automaat

Datum nieuwsfeit: 10-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Peugeot 806 met 2.0 16V-motor en optionele sequentiële autom Peugeot levert de 806 nu ook met een viertraps automaat met sequentiële bediening De Automaat is gekoppeld aan een 2.0 16V-motor van 100 kW/138 pk. De bediening is eenvoudig: de pook naar voren bewegen zorgt dat de bak opschakelt, terugschakelen gebeurt door de pook naar achteren te bewegen. Uiteraard kan de bestuurder er ook voor keizen om het schakelen aan de bak zelf over te laten.

Andere belangrijke kenmerken zijn een zelfleerfunctie, een geregelde lockup en een sneeuwprogramma. Het schakelen en de lockup worden volledig elektronisch geregeld. De zelfleerfunctie kent negen verschillende schakelpatronen en kiest zelf degene die het meeste past bij de rijstijl van de bestuurder, de belasting van de auto en de omstandigheden op de weg.

De transmissie kan ook beslissen om terug te schakelen als het rempedaal wordt ingetrapt, of om een bepaalde versnelling juist vast te houden als het gaspedaal zeer snel wordt losgelaten. Omdat ook de lockup blijft werken, ontstaat dezelfde remmende werking van de motor als bij een handgeschakelde transmissie. Net als bij de handgeschakelde versie heeft Peugeot de pook van de automaat op het dashboard ondergebracht.

De 806 met nieuwe 2.0 16V-motor zet aansprekende prestaties neer. De forse Peugeot profiteert vooral van het riante koppel: 190 Nm bij
4.100 tpm. De nul-tot-honderd sprint volbrengt de handgeschakelde 806
2.0 in slechts 11,9 seconden. De uitvoering met Automaat heeft daar slechts 0,9 seconden langer voor nodig. Van beide varianten bedraagt topsnelheid meer dan 180 kilometer per uur. Het gemiddelde verbruik van de 806 2.0 Automaat komt uit op 9,7 l/100km, slechts 0,5 liter meer dan de handgeschakelde versie.

De prijslijst van de 806 2.0 begint bij NLG 59.950,-. De sequentiële transmissie vergt een bijbetaling van NLG 3.600,-.

(Utrecht, augustus 2000)

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie