Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Rijn & IJssel

Datum nieuwsfeit: 10-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-08-2000

Politiebericht Utrecht: district Rijn & IJssel, 09.50 uur
Verkeersirritatie

HARMELEN Op woensdag 9 augustus, omstreeks 11.05 uur, wilde een 52-jarige automobilist uit Utrecht op de Rijksweg A12 uitvoegen bij de afslag De Meern. Een voor hem rijdende automobilist twijfelde kennelijk welke kant hij op moest en verminderde snelheid, waardoor ook de Utrechter moest afremmen.

Achter de Utrechter reed een 29-jarige automobilist uit Pijnacker. Deze had wat laat door dat de auto voor hem afremde, zodat hij redelijk dicht op zijn voorganger kwam te rijden. Dit irriteerde de Utrechter die daarop meerdere malen hard remde, waarop de man uit Pijnacker ook vol in de remmen moest.

De man uit Pijnacker haalde de Utrechter vervolgens in en herhaalde dezelfde actie. Hierbij knalde de Utrechter achter op zijn auto. Na te zijn gestopt ontstond er nog een lichte schermutseling tussen beiden, waarbij de halsketting van de man uit Pijnacker kapot ging.

De politie heeft een registratieset van de aanrijding opgemaakt. De mannen weigerden gezamenlijk een schadeformulier in te vullen en zullen ieder afhankelijk hun verzekeringsmaatschappij van het ongeval in kennis stellen.

Aanhangwagen met twee koeien kantelt

HARMELEN Op woensdag 9 augustus, omstreeks 13.00 uur, reed een 16-jarige jongen uit Harmelen met een tractor met aanhangwagen over de Harmelerwaard. In de aanhangwagen bevonden zich twee koeien.

Bij een S-bocht kantelde de aanhangwagen, waarbij deze gedeeltelijk in de Leidse Rijn terecht kwam. Beide koeien kwamen door het ongeval in de Leidse Rijn terecht. Eén koe verdronk, maar de andere zwom naar de overkant naar de Utrechtsestraatweg toe. Het gelukte de brandweer de kop van het dier boven water te houden en de koe kon uit de Leidse Rijn worden getakeld. Ook de dode koe werd uit het water getakeld. De aanhangwagen kon weer op zijn wielen worden gezet.

Snelheidscontrole

MONTFOORT Op woensdag 9 augustus heeft de politie tussen 18.50 uur en 20.10 uur een snelheidscontrole gehouden op de Willeskop.

Van de 441 gecontroleerde bestuurders hielden er 384 zich aan de toegestane maximumsnelheid van 60 km/h. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 99 km/h.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie