Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politieberichten stad Utrecht

Datum nieuwsfeit: 10-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-08-2000

Politieberichten stad Utrecht, 10.00 uur
Inbreker op heterdaad betrapt

UTRECHT Een 24-jarige Utrechter werd dinsdag- op woensdagnacht om één uur aangehouden nadat hij door een beveiligingsbeambte was betrapt bij het inbreken in een bedrijf aan de Archimedeslaan.

De man was in het gezelschap van drie vrienden die met een breekijzer een raam forceerden van het bedrijfspand en diverse goederen meenamen. De beveiligingsmedewerker belde de politie die per motor arriveerde en twee bromfietsen zag wegrijden van de plaats van de inbraak. De motoragenten achtervolgden de bromfiets die tegen het verkeer in de Waterlinieweg opreden.

Een scooter reed vervolgens de Willem Barentszstraat in, maar de bestuurder zag de stoeprand over het hoofd. Dit had tot gevolg dat de scooter over de kop sloeg en beide opzittenden op de straatstenen terechtkwamen. Ze kropen echter beiden weer op de scooter die ze op de Heemskerkstraat achterlieten om hun weg te voet vervolgen. De 24-jarige Utrechter werd na een korte achtervolging te voet aangehouden.

Jongemannen bekennen brandstichting flitspaal

UTRECHT Een 22- en een 19-jarige Utrechter bekenden in de nacht van dinsdag op woensdag een flitspaal op de Catharijnesingel in brand te hebben gestoken.

De twee waren tot hun daad gekomen na een snelheidsovertreding van de 19-jarige. De jongeman wilde op deze manier verkomen dat de bekeuring bij zijn schoonmoeder, eigenares van de auto, in de bus zou vallen.

Tegen de jongens is proces-verbaal opgemaakt.

Winkeldieven aangehouden

UTRECHT In een winkel aan de Sint Jacobsstraat is woensdag rond het middaguur een 41-jarige Utrechtse aangehouden wegens winkeldiefstal. Op het politiebureau bleek dat de vrouw nog een celstraf tegoed had. Zij is ingesloten. Voor de winkeldiefstal kreeg de vrouw een proces-verbaal.

Woensdagmiddag werd rond kwart voor zes een tweede winkeldief in dezelfde winkel aangehouden. Het ging dit keer om een 39-jarige Rotterdamse. Zij is aangehouden en kreeg een proces-verbaal. Winkeldieven aangehouden

Autokrakers aangehouden
UTRECHT In een parkeergarage aan de Rijnkade is een 32-jarige inwoner van Utrecht aangehouden voor inbraken in autos. Beveiligingsmedewerkers zagen de man woensdag even voor twaalf uur s middags bij een auto zitten. Er bleken drie autos opengebroken. De man is door de politie in verzekering gesteld en wordt verhoord.

Na een korte achtervolging kon de politie drie inwoners van Utrecht, twee van zestien en één van vijftien jaar, aanhouden wegens diefstal uit een auto. De jongens braken woensdagmiddag even na vier uur in in een auto bij winkelcentrum Kanaleneiland. Zij gingen er op de fiets vandoor met de buit, een tas.

Na een korte achtervolging konden agenten de ene zestienjarige knaap aanhouden. Een korte zoektocht leverde de tweede aanhouding op van de andere zestienjarige. Ook de buit werd teruggevonden. Nog even later werd de vijftienjarige aangehouden.

Dealer aangehouden
UTRECHT De politie hield woensdagavond rond negen uur op de Burgemeester Smitsstraat een drugsdealer aan. De politie was getipt door een getuige, die de man had zien dealen. De man, een 45-jarige inwoner van Maarssen, had geld en drugs bij zich. De politie onderzoekt de zaak.

Zakkenroller aangehouden
UTRECHT Een marktkoopman zag woensdagmiddag tegen één uur op het Vredenburg dat een vrouw geld uit de zak van een ander pakte. Toen de vrouw zag dat haar zakkenrollen was opgemerkt, zette ze het op een lopen. De politie kon de vrouw na een korte achtervolging aanhouden. Het bleek te gaan om een 44-jarige vrouw uit Chili. Zij zit nog vast voor verhoor.

Veroorzakers overlast aangehouden

UTRECHT De politie hield donderdagmorgen rond drie uur drie jongens aan voor openlijke geweldpleging.

Naar aanleiding van een melding dat op het Herderplein autos opengebroken zouden worden nam de politie een kijkje. Twee politieautos werden bekogeld met keien, later moesten agenten stenen ontwijken die naar hen werden gegooid. De agenten hielden drie inwoners van Utrecht, twee zeventienjarige en een achttienjarige jongen, en een 22-jarige inwoner van Alkmaar aan. De politie onderzoekt de zaak verder.

Bestuurder rijdt 110 km/h zonder helm
UTRECHT Surveillerende agenten zagen woensdag- op donderdagnacht omstreeks twee uur een onverlichte scooter rijden op de Waterlinieweg. Bij het zien van de agenten gaf de bestuurder (zonder helm) gas en ging er vandoor. Hij haalde een snelheid van ca. 110 km/h. Er volgde een achtervolging door de stad, via de Kardinaal de Jongweg, Oudenoord, Amsterdamsestraatweg, uiteindelijk eindigend op de Damstraat. Daar raakte de agenten de scooter kwijt. Terug op het bureau kwam een melding binnen van een taxichauffeur. Hij had op de Kanaalstraat een gewonde jongen zien liggen, die vermoedelijk met zijn scooter tegen een geparkeerde auto was gereden. Het bleek dezelfde scooter te zijn die de politie even daarvoor was kwijt geraakt.
De bestuurder was een 18-jarige Utrechter, hij werd naar het UMC vervoerd.

Niet eens met bekeuring
UTRECHT Een 22-jarige Utrechter is woensdagmorgen iets na tien uur aangehouden. De man kreeg een bekeuring omdat hij door het rode verkeerslicht reed. Hier was hij het niet mee eens. Hij beledigde de agenten en werd aangehouden.

De man begon te schelden en verzette zich tegen zijn aanhouding. Hij wordt gehoord voor belediging, bedreiging en discriminatie.

Opnieuw zonder rijbewijs op de weg
UTRECHT Doordat hij woensdagavond op een brommer met hoge snelheid over de Rubenslaan reed, viel een 34-jarige inwoner van Bunnik op. De man beschikte niet over een rijbewijs of certificaat. Het bleek dat de man een rijverbod had. Hij zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Donderdagmorgen rond half zes haalde de politie een 26-jarige inwoner van Utrecht van de weg die met een busje over de weg zwalkte. De man blies op het bureau zon 1,85 promille. Zijn rijbewijs innemen kon niet meer, omdat dit al eerder was gebeurd. De man zal zich voor de rechter moeten verantwoorden.

Boetes betaald
UTRECHT Een fout geparkeerde auto op het Voor Clarenburg trok woensdagavond even voor elf uur de aandacht van agenten. Het bleek dat de auto niet apk-gekeurd was.

De bestuurder, een 38-jarige inwoner van Utrecht, bleek nog een aantal boetes niet betaald te hebben en werd aangehouden. Familie van de man kwam naar het politiebureau en betaalde de boetes, inclusief de bekeuring voor het onverzekerd rondrijden.

Vrouw springt verkeerde kant op
UTRECHT Doordat zij de verkeerde kant opsprong toen er een brommer aan kwam rijden, sprong een 22-jarige Tsjechische woensdagmiddag rond vier uur op de Catharijnesingel voor de brommer.

Door de aanrijding kwamen de vrouw en de twee opzittenden van de brommer ten val. De Tsjechische is naar het ziekenhuis gebracht. De brommerbestuurder, een 16-jarige Utrechter, en zijn passagier, leeftijd en woonplaats onbekend, kwamen er met lichte verwondingen vanaf. De brommer raakte beschadigd aan de voorkant.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

actuele persberichten

Groeibedrijf Jongens van de Tekeningen lanceert internationaal merk
Na snelle groei in Nederland – met een omzet die dit jaar door de €1M heen schiet - gaan de...

Wereldstotterdag op 22 oktober 2016
Iedereen heeft wel eens gehoord van de stotteraar die in een vlaag van boosheid zonder haperen kan schelden. Of die...

Enversed opent Europa's grootste Virtual Reality Center in Eindhoven
Europa´s grootste Virtual Reality Experience Center opent over 2 maanden haar deuren in Eindhoven. Tijdens de Dutch Design Week (22...

Tips om een goede loodgieter te vinden
Het blijkt voor consumenten steeds lastiger te worden om een goede loodgieter in de buurt van hun woning te vinden....

Duitse ontwerpster op Nederlandse breidagen
Op 21 & 22 oktober 2016 vinden de ‘Nederlandse breidagen’ plaats in de IJsselhallen in Zwolle. Een evenement dat geheel...

Guapa B.V. pioniert met Magento Enterprise in Benelux
Vanaf het moment dat Magento eind vorig jaar met hun versie 2 op de markt kwam was het voor haar...

Twintig jaar online vereniging Women on the Web
Komende maand bestaat de Nederlandse vereniging Women on the Web twintig jaar. Op het hoogtepunt, eind 2007, telde de vereniging...

Verbod stierenvechten Catalonië geannuleerd
Het Spaanse Constitutionele Hof heeft het Catalaanse verbod op het stierenvechten geannuleerd. Een groep senatoren van de conservatieve politieke partij...

Tramadol Pijnstillers vanaf 2016 op de dopinglijst
Vanaf januari 2016 zal de veelbesproken pijnstiller Tramadol op de verboden lijst komen. Ook de nevenproducten Tramadolor en Tramal zullen...

Marokko blijft veilig land van herkomst
Aanwijzing Marokko als veilig land van herkomst blijft voorlopig in stand Donderdag 20 oktober 2016 De staatssecretaris van Veiligheid en...

6 uur livestream met veel tips voor ondernemers #TTM6Jaar
A.s. donderdag 20 oktober bestaat social media bureau TTM Communicatie uit Leerdam precies 6 jaar! Reden dus voor een feestje......

Trime-app helpt bewoners besparen op de energierekening
Bewoners die huren bij woningcorporatie Eigen Haard kunnen nu tot honderden euro’s per jaar besparen door mee te doen aan...

Biografie over vlogger Enzo Knol verschenen
Binnenkort bereikt de vlogger de 1 miljardste view op zijn kanaal. In dit boek: wat Enzo zijn kijkers in zijn...

Standbouw geïnspireerd op de opvouwbare Albert Heijn boodschappenkrat
Onze boodschappen vervoeren we in handige kratjes, met een eenvoudige beweging op te vouwen en weer uit te klappen. Ze...

Nederlanders kiezen voor producten met keurmerk
Keurmerken spelen bij zes op de tien (61%) Nederlanders een rol bij de keuze voor eten en drinken. Voor consumenten...

Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of Intelligence
“The best or worst thing to happen to humanity” - Stephen Hawking helps to launch Centre for the Future of...

ExoMars TGO reaches Mars orbit while EDM situation under assessment
The Trace Gas Orbiter (TGO) of ESA’s ExoMars 2016 has successfully performed the long 139-minute burn required to be captured...

Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken
Rambus Bell ID vereenvoudigt tokenisering voor banken ROTTERDAM, Nederland-(BUSINESS WIRE)- Als reactie op de toenemende complexiteit en versplintering binnen mobiele...

Recordaantal (1,5 miljoen) overweegt overstap zorgverzekering
Een recordaantal Nederlanders - 1,5 miljoen - overweegt om voor 2017 over te stappen naar een andere zorgverzekering. Dat zijn...

'Dawn of the Bison' - Jasper Doest, Wildlife Photographer of the Year
Voor de vijfde keer in vijf jaar tijd gooit de Vlaardingse fotograaf Jasper Doest (37) hoge ogen bij de prestigieuze...

Versnelde aanpak Merwedebrug A27
Versnelde aanpak Merwedebrug A27 | Rijkswaterstaat Versnelde aanpak Merwedebrug A27 Nieuwsbericht - Gepubliceerd op: 18 oktober 2016- Laatste update: 18...

Grootste groene vrijwilligersdag van Nederland: Natuurwerkdag
Samen buiten aan de slag, dat kan op de eerste zaterdag van november op de Natuurwerkdag. In 2016 organiseert LandschappenNL...

Stichting De Hond Kan De Was Doen lanceert 'making life easier'
Ter gelegenheid van LEGO®World 2016 van dinsdag 18 tot en met maandag 24 oktober in de Jaarbeurs Utrecht wordt een...

Dertig jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg
30 jaar cel geëist voor inbraak met dodelijk geweld in Tilburg Breda, 18 oktober 2016 30 jaar cel geëist voor...

Razendsnelle groei voor groothandel in de erotiek
EDC Internet groeit razend snel met de online verkoop van seksartikelen. Met deze razendsnelle groei is het bedrijf uitgeroepen tot...

Online stemmen kan nu met een selfie
Online stemmen kan nu met een selfie LONDEN-(BUSINESS WIRE)- Smartmatic presenteert deze week het eerste online verkiezingssysteem dat de identiteit...

Speedheat viert twintig jaar elektrische vloerverwarming in Nederland
Speedheat Nederland bestaat twintig jaar. Die mijlpaal laat Nederlands nummer 1 in elektrische vloerverwarming niet zomaar voorbijgaan. Er staan verschillende...

Texels Bock opnieuw in de prijzen
Texels Bock heeft de tweede plaats bij de verkiezing ‘Lekkerste Bockbier van Nederland’ in de wacht gesleept. Dit typische herfstbier...

L’eau werkt voor het Leger des Heils
L’eau, reclamebureau voor gedragsbeïnvloeding, werkt sinds kort voor het Leger des Heils. Na een korte kennismakingsperiode heeft l’eau haar visie...

OR ProRail noemt kabinet onzorgvuldig en onbehoorlijk
OR ProRail boos op onzorgvuldig en onfatsoenlijk kabinet De Ondernemingsraad van ProRail vindt dat het kabinet zeer onzorgvuldig en zelfs...

Elevated Risk of Cholera Urges New United Nations Approach to Cholera
Elevated Risk of Cholera Makes New United Nations Approach to Epidemic ‘All the More Urgent’, Deputy Secretary-General Tells Member States |...

OnlineSeminar genomineerd voor internationale streaming media award
OnlineSeminar is genomineerd voor een Streaming Media European Readers' Choice Award in de categorie beste Webcast Platform. Het is de...

Tweede keer op rij 100% klanttevredenheidsscore Giarte voor Open Line
Op 11 oktober zijn de resultaten bekend gemaakt van het Outsourcing Performance onderzoek van Giarte. Open Line heeft voor de...

Open Line wederom Cisco’s Cloud _ Managed Services Partner
Op 6 oktober heeft Cisco tijdens haar Partner New Year’s & Awards Drinks in Amerongen bekendgemaakt welke Nederlandse partners de...

Verschenen: Leerboek- en naslagwerk Inventor 2017
Uit handen van de bekende Nederlandse auteur Ir. Ronald Boeklagen heeft TEC/CADCollege haar nieuwste jaargang 2017 van de serie ‘Inventor,...

“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”
“Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen” Persbericht 12 oktober 2016 “Terrorismeverdenking geen reden om nationaliteit af te nemen”...

Vakantieparken in Nederland zijn vol
De vakantieparken in Nederland zitten deze herfstvakantie nagenoeg vol. Wie nog in een bungalow in eigen land wil verblijven moet...

Expositie en Online Veiling tegen het Stierenvechten
CAS International (Comité Anti Stierenvechten) gaat samen met Marcello’s Art Factory en Global Art vzw een tweetal kunstexposities houden in...

Stop Kamagra nieuw initiatief tegen illegale handel erectiemiddelen
Om de onveilige en ongecontroleerde handel in Kamagra tegen te gaan is de beweging Stop Kamagra opgericht. Stop Kamagra is...

Kledingkopen.nl laat bezoekers bewust shoppen
Niet alleen prijsbewust online kleding kopen, maar ook in het besef hoe kleding is geproduceerd. Dat is wat Kledingkopen.nl haar...

Nederlands bedrijf ontwikkelt veiliger alternatief cloud servers
Steeds meer bedrijven gebruiken virtuele of cloud servers voor bijvoorbeeld hun website. Hier zit echter een veiligheidsrisico aan. Waar fysieke...

Marcella Smeele biedt frisse kijk op muziek marketing
Marcella Smeele, een fris nieuw gezicht in de muziekwereld, lanceert na een uitverkochte eerste ronde dit najaar 8 masterclasses speciaal...

Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem
Groot Nederlands ziekenhuis kiest voor Ascom-communicatiesysteem GOeTEBORG, Zweden-(BUSINESS WIRE)- Medisch Spectrum Twente (MST), het nieuwe 670 bedden tellende ziekenhuis in...

Senioren krijgen valpreventie aan huis
Beweegcoach Steven Schildmeijer geeft ouderen in de regio Haaglanden wekelijks les in valpreventie aan huis. Dit om op een laagdrempelige...

Reisgids van alle 7.500 Nederlandse plaatsen nu in één app
Reisgidsen over Nederland gaan altijd over de bekende 2.500 steden en dorpen. Maar ons land heeft nóg 5.000 woonplaatsen, die...

Grote verschillen in Europese premies autoverzekeringen
Premies van autoverzekeringen blijven stijgen. Soms zelfs met 20 procent. Klachteninstituut Kifid vindt dit te ver gaan. Het instituut pleit...

Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren
Murata koopt IPDiA, leider in hoogwaardige silicium condensatoren KYOTO, Japan & CAEN, Frankrijk-(BUSINESS WIRE)- Murata Manufacturing Co., Ltd. (TOKYO:6981) (ISIN:JP3914400001)...

Geelvinck Festival: fortepiano’s met karakter – muziek met een verhaal
De 6e editie van het Geelvinck Fortepiano Festival is met ruim 45 kamermuziekconcerten van barok tot nieuwe composities internationaal het...

Erik Akerboom, Hoofd Nederlandse Politie, geeft keynote op HostingCon
Penton’s HostingCon maakt bekend dat de hoofdcommissaris van de Nederlandse politie, de heer Erik Akerboom, op 12 oktober keynote spreker...

BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in Kezzler
BillerudKorsnaes Venture kondigt aandelenbelegging aan in toonaangevend serialisatiebedrijf Kezzler Oslo, Noorwegen-(BUSINESS WIRE)- Kezzler AS, een leider op het gebied van...