Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid

Datum nieuwsfeit: 10-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten

Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 10-08-2000

Politiebericht Utrecht: district Eemland zuid, 10.15 uur
Snelheidscontroles

HOOGLAND Op de Zevenhuizerstraat is woensdagochtend op twee locaties op snelheid gecontroleerd. Van kwart over negen tot kwart over tien passeerden 456 voertuigen de radar, 21 reden harder dan de toegestane snelheid van 50 km/h. De hoogst gemeten snelheid was 71.

Na het verplaatsen van de apparatuur op dezelfde straat reden tussen half elf en half twaalf 455 voertuigen langs het meetpunt. Toen reden 13 van hen te hard. De hoogst gemeten snelheid was 67.

Vrouw na bedreiging aangehouden

AMERSFOORT - Woensdagavond rond negen uur belde een 23-jarige inwoonster uit Amersfoort naar de politie met de melding dat zij net voor de deur van haar woning door een vrouw met een mes was bedreigd. Op de Hinderstein kon de politie een 22-jarige vrouw uit Zuidwolde aanhouden. In haar auto werd een mes aangetroffen. Zij werd meegenomen naar het bureau waar zij voor verhoord werd ingesloten. De Amersfoortse deed aangifte. De problemen bleken in de relatiesfeer te liggen.

Dader vernieling auto aangehouden

AMERSFOORT Woensdagochtend rond negen uur reed een 34-jarige inwoner van deze gemeente over de Masker richting Meerdonk. Op dat moment keerde een 23-jarige automobilist uit Amersfoort zijn voertuig. De 34-jarige man schrok hier zo van dat hij een provocerend gebaar maakte naar de man. Hierna vond tussen de mannen een korte achtervolging plaats, waarna de 23-jarige man met een antenne de portierruit van het voertuig van de ander insloeg.

De dader werd in de loop van de avond in zijn woning aangehouden. Na over het incident gehoord te zijn verklaarde hij bereid te zijn de schade te vergoeden. Ondanks deze toezegging werd hij met een procesverbaal heen gezonden.

Verkeerscontroles

AMERSFOORT Op verschillende locaties zijn woensdag verkeerscontroles gehouden.
De controle begon op de Rijksweg A1 en A28. Daar werd sochtend van zeven tot acht uur gecontroleerd op het inhaalverbod van vrachtwagens. Dit is verboden van maandag tot en met vrijdag van s ochtend 6 tot 10 uur en van s middags 3 tot 7 uur savonds.
Twee vrachtwagenbestuurders negeerden dit inhaalverbod en kregen een procesverbaal.

Vervolgens werd op de Gasthuisstraat een gordelcontrole gehouden waarbij 8 bekeuringen werden uitgereikt.

Op de Barchman Wuytierslaan werden later op de ochtend voor verschillende overtredingen waaronder het niet dragen van de gordel en controle van bromfietsers, 12 bekeuringen uitgereikt.

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie