Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Maasland krijgt waarnemend burgemeester

Datum nieuwsfeit: 10-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


09-08-2000

Maasland krijgt waarnemend burgemeester

De commissaris van de Koningin in de provincie Zuid-Holland, de heer J. Franssen, zal de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties adviseren de vacature voor het burgemeesterschap in de gemeente Maasland voorlopig niet open te stellen. Als de minister het advies overneemt zal de heer Franssen in Maasland binnenkort, na consultering van de gemeente, een waarnemend burgemeester benoemen. Maasland is met 6.700 inwoners een van de kleinste gemeenten in Zuid-Holland.

Dit is dinsdagavond in Maasland afgesproken tussen de commissaris van de Koningin en de wethouders en fractievoorzitters uit de gemeenteraad van Maasland. Daar is in een open overleg gesproken over de bestuurlijke toekomst van Maasland. De aanleiding was het vertrek van burgemeester mevrouw M.M. Kokxhoorn-Papenhove die per 1 oktober bij de Kamer van Koophandel Haaglanden in dienst treedt. De achtergrond voor het besluit van de commissaris is dat er in Zuid-Holland aan de hand van de nota Waar ligt de grens?, uitgebracht door Gedeputeerde Staten, een discussie gaande is over de bestuurlijke positie van gemeenten. Daarbij komt dat de gemeenten in het Westland inmiddels gezamenlijk een opdracht hebben verstrekt aan het IVA Tilburg om over de toekomstige bestuurlijke organisatie van het Westland te adviseren. De rapportage daarvan wordt het komend najaar verwacht.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie