Nieuwsbank

Schrijft, screent en verspreidt persberichten voor journalistiek, search en social media. Hét startpunt om uw nieuws wereldkundig te maken. Ook voor follow-ups, pitches en korte videoproducties.

Zuid-Holland wil EU-geld voor plattelandsontwikkeling

Datum nieuwsfeit: 10-08-2000
Vindplaats van dit bericht
Bron: Razende Robot Reporter
Zoek soortgelijke berichten
Provincie Zuid-Holland


10-08-2000

Zuid-Holland wil EU-geld voor plattelandsontwikkeling

Gedeputeerde staten van Zuid-Holland (GS) hebben de eerste stappen gezet om nog voor dit jaar EU-geld voor plattelandsontwikkeling naar Zuid-Holland te halen. GS hebben 24 projecten voorgedragen om het Brusselse traject van goedkeuring in te gaan in het kader van de EU-Kaderverordening Plattelandsontwikkeling. De ingediende projecten van dit jaar zijn vooral gericht op landbouwzorg, natuurvriendelijk oevers, ecologische verbindingen, groenbeheer, waterberging in glastuinbouwgebieden, recreatieve fietspaden en groenbeheer. De subsidieregeling regeling loopt van 2000 tot en met 2006.

Provincie, waterschappen en/of gemeenten investeren in deze projecten voor bijna 9 miljoen gulden. De helft hiervan , ruim 4 miljoen gulden kan, mits Brussel de projecten goedkeurt, terugkomen van de EU. Het hiermee vrij te komen geld van provincie, gemeenten en waterschappen kan dan voor andere gelijksoortige projecten worden ingezet. De Brusselse goedkeuring is nog niet zeker omdat de basis voor de toekenning, het Nederlandse Plattelandsontwikkelingplan (POP), nog niet door Brussel is geaccordeerd. Om echter het EU-geld voor 2000 te kunnen benutten was het noodzakelijk projecten te zoeken die mogelijk in het POP passen. Vooruitlopend op de definitieve accordering van het POP in Brussel doorlopen deze projecten het goedkeuringstraject. De uitvoering van de regeling heeft daarom dit jaar het karakter van een pilot. Met de opgedane ervaringen kan de regeling volgend jaar een definitief karakter krijgen.

De provincie is al ruim een jaar bezig om deze mogelijkheid voor Europese subsidie voor plattelandontwikkeling te concretiseren. De provincies in Nederland zijn samen met het Ministerie van Landbouw, Natuurbeheer en Visserij uitvoerder van de regeling.

Noot voor redacties

reageer via disqus

Nieuwsbank op Twitter

Gratis persberichten ontvangen?

Registreer nu

Profiteer van het gratis Nieuwsbank persberichtenfilter

advertentie